Näin kalustat ahtaan kesämökin!

Pienissä tiloissa kannattaa suosia monikäyttöisiä huonekaluja sekä kokoontaitettavia kalusteita.

JYSK:in myymäläkouluttaja Minna Timonen tietää, että monikäyttöiset huonekalut toimivat pienessä kesämökissä parhaiten. Tällaisia ovat esimerkiksi vuodesohvat ja sohvasängyt. Tyynyistä voi loihtia päivän ajaksi selkänojan, ja sängyn alle puolestaan piilottaa säilytyslaatikoita.

Kokoontaitettavat retkivuoteet tai rullattavat ja puhallettavat patjat helpottavat nukkumapaikkapulaa. Timosen mukaan myös riippumatosta voi taikoa varapedin, josta etenkin lapset riemastuvat.

Mökkivuodevaatteiden on syytä olla hengittäviä ja keveitä. - Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kevyt ja ohut untuva- tai höyhenpeitto. Se on lämmin, mutta niin hengittävä, ettei sen alla tule hiki edes helteellä, Timonen ynnää.

- Kun mökiltä lähdetään syksyllä, vuodevaatteita ei saa jättää sänkyyn myttyyn. Peitot ripustetaan ilmavasti esimerkiksi sisäoven tai kaiteen päälle ja patjoja nostetaan sen verran pystyyn, että ilma kiertää niiden alla, hän muistuttaa.

Kokoontaitettavilla tuoleilla ja pöydillä on helppo säästää tilaa silloin, kun niitä ei tarvita. Kahdenistuttavat säilytyspenkit, joissa on säilytystilaa istuimen korkeuden verran, ovat niinikään toimiva kaluste pieniin neliöihin.

Vakuumisäilytyspusseihin kannattaa pakata mökillä tarvittavaa tavaraa, sillä ne mahtuvat täytenäkin pieneen tilaan. Ilmat vakuumipusseista poistetaan imurilla tai rullaamalla.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja