Mainos

Näin Jobsia on muistettu verkossa ja maailmalla

Teknologiajätti Applen perustajan Steve Jobsin kuolema on puhuttanut miljoonia ihmisiä eri puolilla maailmaa. Jobsia on muistettu eräänlaisena digilaite-nerona, joka vaikutti monien ihmisten elämään tavalla tai toisella niin isoissa kuin pienissäkin asioissa.

Jobsin poismeno on huomioitu vaikuttavien tahojen verkkosivuilla, kuten presidentti Barack Obaman, Bill Gatesin, ja Stephen Elopin henkilökohtaisilla sivuilla.

Mm. Google, Sony, Samsung ja Microsoft ovat käyneet raivokasta taistelua Applea vastaan. Tänään kilpailu kuitenkin siirrettiin taka-alalle.

Jobs on ikonisten tuotteiden, kuten iPod-soittimen, iPhone-älypuhelimen ja iPad-tabletkoneen isähahmo. Tuotteet ovat herättäneet kiivaita mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta niiden merkittävyys Apple-faneille on joka tapauksessa tosiasia.

Uutistoimisto AP:n mukaan Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin kirjoittama kunnianosoitus "Thanks for showing that what you build can change the world," keräsi Facebookissa vain muutamien tuntien kuluessa 215 000 klikkauksen "tykkäys-saldon".

Tokiossa Apple-fanit kerääntyivät virtuaaliseen kynttilätapahtumaan Applen kaupan ulkopuolelle. Yksi osallistujista oli IT-konsultti Steve Nagata, joka piti ylhäällä iPadinsa ruudulla näkynyttä kynttilää.

-Nyt kyseenalaistan, mitä olen tehnyt elämälläni. Kun joku teki niin paljon, niin itsekin haluaa tehdä enemmän, totesi Nagata.

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 6.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.