Anthony Joshua täräytti suorat sanat Robert Heleniuksen vähättelystä – "Typerää!"

Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan 7:01
Video: Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan

Robert Helenius, 39, kohtaa tulevana viikonloppuna Lontoon O2-areenan pääottelussa brittiläisen nyrkkeilijätähden Anthony Joshuan, 33. Ottelu lyötiin pikavauhdilla kasaan, kun Joshuan alkuperäisen vastustajan Dillian Whyten dopingtestistä paljastui epäselvyyksiä. Joshua jakoi kunnioitusta Heleniuksen suuntaan. Britti ei aio aliarvioida uutta vastustajaansa.

Tieto Whyten tilanteesta tuli ilmi vain viikko ennen hänen ja Joshuan kohtaamista. Lontoon nyrkkeilyillan promoottorit lähtivät etsimään korvaavaa vaihtoehtoa ja sellainen löytyi Suomesta.

Helenius kuuli yllättävästä järjestelystä lauantaina, kun hän tyrmäsi Mika Mielosen Savonlinnassa käydyssä ottelussa.

– Kuulin tästä viisi minuuttia sen jälkeen. Olin lähdössä lomalle perheeni kanssa, mutta enpä lähtenyt. Täällä ollaan, Helenius ilmoitti keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Moni on ehtinyt hämmästellä sitä, miten Helenius hyppää jättiotteluun lähes välittömästi sen jälkeen, kun hän nyrkkeili Mielosta vastaan.

– Olen valmis. Siksi olen täällä, Helenius totesi tyynesti aiheeseen liittyen.

Nyrkkeilyn raskaansarjan entinen maailmanmestari Joshua on lauantain ottelun suvereeni ennakkosuosikki. 33-vuotias britti ei lähde kuitenkaan samalle linjalla muun muassa usean asiantuntijan kanssa.

– Olisi typerää aliarvioida Heleniusta tai ketään muutakaan! Joshua murahti.

– Minun täytyy ottaa tämä tosissani. Moni tietenkin näkee, että heti perään tuleva ottelu on riski, mutta ei tämä ole riski hänelle (Helenius). Hän haluaa voittaa ja onnea hänelle, Joshua totesi.

Joshua tuntee Heleniuksen, sillä kaksikko on muun muassa sparrannut keskenään samassa kehässä.

– Eihän tämä tietenkään ideaalitilanne ole, kun korvaava vaihtoehto piti hakea niin myöhään. Olen kokenut tämän aiemminkin. Pääjuttu on se, että keskityn yhä itseeni. Tavoite on edelleen sama. Voitto – keinolla millä hyvänsä. Minun täytyy olla parhaimmillani, Joshua linjasi. 

Joshua ja Helenius iskevät yhteen Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Lue myös:

    Uusimmat