Mainos

Näin Anni Törnin taposta epäilty miesystävä kertoi tapahtumista: "Minulla sumeni päässä"

Anni Törnin taposta epäilty miesystävä kertoi poliiseille kuulusteluissa, että naisella oli tapana saada aggressiokohtauksia. Naisen kuolemaan päättyneen riidan aikana nainen oli miesystävän mukaan lyönyt häntä muun muassa päähän.

Viime heinäkuussa surmatun Anni Törnin tapausta on puitu tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynnin myötä tapauksen esitutkintamateriaali on tullut julkiseksi.

Esitutkintamateriaaliin kuuluvien kuulustelukertomusten perusteella mies selitti naisen kuolemaan johtaneita tapahtumia sillä, että nainen oli ollut häntä kohtaan aggressiivinen. 

Surmayönä Törn oli miehen mukaan muun muassa lyönyt häntä päähän niin, että hän tippui hetkeksi polvilleen. Mies kertoi myös naisen ottaneen häntä hiuksista kiinni ja huutaneen hänelle. Riita oli alkanut jo aiemmin illalla. Se liittyi entisiin puolisoihin ja mustasukkaisuuteen.

Kuulusteluissa mies kertoi menettäneensä malttinsa sen jälkeen, kun nainen seurasi häntä suihkuun, löi häntä päähän ja huusi hänelle uhkauksia.

– …minulla sumeni päässä enkä pystynyt hillitsemään omaa käytöstäni, mies kuvaili poliisikuulusteluissa.

Kuulusteluissa mies kertoi lyöneensä Törniä päähän kolme kertaa.

Ensin mies kertoi poliiseille, että nainen oli lyöntien voimasta kaatunut ja lyönyt päänsä seinään.

Myöhemmin mies muutti kertomustaan ja sanoi, ettei muista tilanteesta mitään väkivallan alettua, vaan havahtuneensa siihen, että nainen makaa lattialla tajuttomana.

Kuulusteluissa poliisi tivasi mieheltä käytetyn väkivallan laatua.

Poliisin näkemyksen mukaan miehen kertomus kolmesta lyönnistä ei voinut pitää paikkaansa. Tähän viittasivat muun muassa Törnin vammat sekä kylpyhuoneesta löydetyt verijäljet. 

Miesystävälle luettiin tänään oikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies on myöntänyt syyllistyneensä ainoastaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja