Näin älypuhelimet vaikeuttavat elämäämme

Älypuhelimien pitäisi helpottaa elämäämme, mutta aina niin ei käy. Näin älypuhelimet stressaavat meitä.

Älypuhelimet helpottavat elämäämme, vai helpottavatko? Tosiasiassa ainainen saavutettavuus voi tehdä elämästämme entistä stressaavampaa. Näin älypuhelimet hankaloittavat arkeamme.

1. Olet aina tavoitettavissa

Vaikka olisit vapaalla, tunnet olosi huonoksi, jos et tarkista sähköposteja säännöllisin väliajoin. Kierre on valmis, kun tunnet samaan aikaan laiminlyöväsi velvollisuuksiasi vanhempana, ystävänä ja läheisenä.

2. Kaikki muutkin ovat aina tavoitettavissa

Moni kaivaa kännykän esiin, vaikka olisi vain lounaalla ystävänsä kanssa. Älypuhelimista on tullut asia, joka kilpailee seurastamme. Jossakin muualla tuntuu aina olevan jotakin kiinnostavampaa meneillään, tai niin älypuhelinriippuvaiset ainakin ajattelevat.

3. Facebook- ja Twitterpäivitykset aiheuttavat kateutta

Tuntuuko sinusta, että kaikki muut saavuttavat elämässään enemmän, syövät paremmin, lukevat enemmän, matkustavat kauemmas, nauravat enemmän lastensa kanssa ja kertovat hassumpia vitsejä kuin sinä - ja ehtivät kaiken lisäksi kertoa kaiken tämän myös sosiaalisessa mediassa? Facebook ja Twitter voivat todellakin aiheuttaa stressiä ihmisille.

4. Vastaamattomat sähköpostit

Onko sinullakin lukemattomia vastaamattomia sähköposteja, kiitosviestejä ja syntymäpäiväonnitteluja, johon et vain ole löytänyt aikaa vastata takaisin? On stressaavaa ajatella, että ihmiset pitävät sinua kiittämättömänä vain sen tähden, ettei sinulla ole aikaa naputella päivät pitkät viestejä netissä.

5. Lukemattomat sovellukset

Harvalla on edes aavistustakaan, minkälaisia sovelluksia heillä on älypuhelimissaan. Moni latailee ilmaisia ja maksullisia sovelluksia peräkanaa, eikä lopulta pysy lainkaan perässä, mitä kaikkea heillä on mukamas helpottamassa elämää.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Goodluz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja