Kännykkä paljastaa pettämisen – mutta saako sitä urkkia?

Mitä mustasukkaisuuden nimissä saa tehdä: voiko nainen tutkia miehen puhelimen, taskut tai tietokoneen? Helmen lukijat paljastivat mielipiteensä!

Jos miehen rehellisyys epäilyttää, miten pitkälle menisit tutkiaksesi hänen tekemisiään? Lukisitko tekstarit, kurkistelisitko tietokoneelle? Helmi kysyi lukijoiltaan, onko miehen puhelimen tai sähköpostin urkkiminen väärin.

Vastaajista kahdeksan prosenttia piti miehen kirjeiden lukemista vääränä; neljä prosenttia kieltäisi miehen tekstarien selaamisen, yksi prosentti taas sähköpostin lukemisen salaa. Vastanneista 14 prosenttia olisi sallinut kaikki urkintametodit.

Kumppanin urkkiminen ei kuitenkaan ole suotavaa: vastanneista huikea 70 prosenttia piti kaikkia vaihtoehtoja vääränä toimintana.

Urkkia vai ei? Lue lukijoiden perusteluja!

Kyllä, miestä saa urkkia

–Vaihtoehdot ovat sallittuja siksi, että jos epäilee miestä pettämisestä, kaikki keinot sallittava asian selvittämiseksi mahdollisimman nopeasti, ja siitä sitten pääsee toimimaan asian vaatimalla tavalla. Tokihan rikollisia asioitahan nuo kaikki ovat, yksityisyydensuojan perusteella, mutta naisen henkisen kärsimyksen minimoinnin kannalta – ehdottomia toki myös toisin päin sallittua, jos epäilyä on.

– Avioliitossa miehen käytös muuttui ja hän alkoi liikkua ulkona naispuolisen ystävänsä kanssa useita kertoja viikossa. Kielsi kyseessä olevan muuta kuin ystävyys tähän naisystäväänsä. Vahti kännykkäänsä, otti sen joka paikkaan mukaansa, mm. suihkuun ja vessaan. Kun lopulta unohti puhelimensa puolen vuoden "ystävyyden" jälkeen, viestejä lukemalla minulle selvisi, että kyseessä on molemminpuolinen rakkaussuhde, joka siis hänen sanojensa mukaan oli ystävyyttä.

– Minäkin annan lukea omiani. enkä poistele viestejä, miehelläni on oikeus saada tietää jos epäilee minua, samoin minulla.

– Älä kajoa toisen postiin! Mutta täytyy myöntää, että olen lukenut ex-mieheni tekstiviestejä. Aistin ilmassa vaarantuntua ja nappasin hänen kännykkänsä. Kävi ilmi, että hänellä oli seksisuhde toisen naisen kanssa. Jätin hänet siihen paikkaan. En kadu, että kajosin hänen kännykkäänsä, sillä muuten seisoisin hänen rinnallaan vieläkin, sinisilmäisenä. Rakastin häntä niin paljon, mutta en niin paljon, että voisin antaa anteeksi pettämisen. Onneksi luin.

– Aikaisemmin ajattelin, että nämä asiat ovat väärin. Ja onhan ne, jos menee liiallisuuksiin, ei päivittäin saa sellaista tehdä. Mutta jos silloin tällöin vilkaisee esim. tekstarit tai s-postin, jos on jäänyt puhelin tai tietokone auki siihen "naaman eteen", se on mielestäni ok. Olenpa sitten varmempi, ettei mies petä eikä ole salattavaa. Tämä "kyyläily" on tosin tapahtunut kaksi kertaa 1,5 vuoden aikana...

Varma ei kumppanin kyttäämiselle

– Mielestäni taskujen tutkiminen ei ole kovinkaan paha asia. Itse on ainakin tullut sitä tehtyä, jos on etsinyt avaimia tai sytkäriä. Tosin siinä ei ole ollut tarkoituksena löytää mitään ihmeellistä. Mutta tekstarien ja sähköpostien lukeminen on väärin, en itsekään haluaisi mieheni lukevan niitä. Kirjeiden avaaminen on kuitenkin jo sen verran törkeää, että vastasin sen.

– Mielestäni toisen kirjeiden avaaminen, viestien lukeminen ja taskujen tutkiminen on yleisesti ottaen väärin, jollei ole kyse aivan poikkeustilanteesta, jos esimerkiksi epäilee toisen olevan vaarassa tai jos toinen on osoittautunut "patologiseksi valehtelijaksi" ja satuttaa läheisiään tms. Hyvä sääntö tässäkin asiassa on kuitenkin se, että tee toisille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän...

– No, jos täytyy tutkia edellä mainitut asiat salaa, niin silloin olisi katsottava peiliin ja mietittävä parisuhteen jatkuvuutta.

– Nuo kaikki on väärin. En ymmärrä, miksi edes joku noista olisi ymmärrettävää. No, ehkä se on eri asia, jos löytää ennen pyykkiä taskuja tyhjentäessä jotain… En sietäisi omalta kumppaniltani tuollaista käytöstä, joten on päivänselvää että kunnioitan itsekin toisen yksityisyyttä.

– Kyllä tietty yksityisyys täytyy olla, ja toiseen pitää pystyä luottamaan. Asioilla on tapana tulla ennemmin tai myöhemmin ilmi kuitenkin.

– Suhde perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, ja siksi mitään ei pidä tonkia. Mutta ei myöskään mies saa tehdä näitä asioita naiselle. Ja jos suhde on siinä tilassa, että on aihetta epäilyyn, pitää nostaa kissa pöydälle ja selvittää. Itselläni ainakin on intuitio niin vahva, että vaistoan, jos on jotain salattavaa, ja saan sen myös selville ilman kyräilyä.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja