"Näimme, kuka on Euroopan kuningas" – Real Madridin tähtivahdilta uskomattomia pelastuksia, tämä kimara on huimaa katsottavaa

Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois oli lauantai-illan suurin sankari. Mestarien liigan finaalissa yhdeksän kertaa Liverpoolin maalintekoyritykset torjunut belgialainen toivoi saavansa esityksellään kunnioitusta.

Pääkuvan videolla kooste Courtois'n huikeista torjunnoista sekä C Moren asiantuntijoiden Jari Litmasen ja Juho Rantalan kommentit belgialaisvahdista.

Real Madrid kukisti Courtois'n torjunnoilla ja Vinicius Juniorin maalilla pienoisena ennakkosuosikkina Pariisin finaaliin saapuneen Liverpoolin niukasti 1–0.

– Tarvitsin finaalin voiton uralleni, jotta saan hieman kunnioitusta nimelleni, Courtois totesi Reutersin mukaan.

Courtois'n yhdeksän torjuntaa oli enemmän kuin yhdelläkään maalivahdilla Mestarien liigan finaalissa sitten kevään 2004.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä joukkueemme suorituksesta. Olemme kaataneet maailman parhaat seurat. (Manchester) City ja Liverpool ovat olleet uskomattomia tällä kaudella. Liverpool pelasi loistavan ottelun, mutta meillä oli yksi paikka ja teimme maalin, Courtois kertasi.

Courtois'n yhdeksään torjuntaan mahtui muutama maailmanluokan pelastus, joista etenkin Sadio Manén ja Mohamed Salahin parhaiden paikkojen mitätöiminen olivat huikeita kohokohtia.

– Olen nähnyt monen kritisoivan minua. Tänään näimme, kuka on Euroopan kuningas, Courtois jatkoi.

Vain yksi asia jäi lopulta harmittamaan Courtois'ta Mestarien liigan voittohuumassa. Häneltä jää väliin veljensä häät viikonloppuna.

– Olen pahoillani veljeni puolesta.

– Maanantaina on vielä siviilivihkiminen, ja aion olla siellä paikalla, Courtois kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat