"Näihin vaivoihin homeopatia auttaa – Rokotuksen jälkeen narkolepsiaan sairastunut hyvässä kunnossa"

Lääkäri-homeopaatti Liisa Sulkakoski ei juuri keksi vaivaa, johon homeopatia ei auttaisi. Hän väittää sen tehonneen esimerkiksi narkolepsiapotilaaseen. Syövän ja diabeteksen hoitoa Sulkakoski ei silti jättäisi homeopatian varaan.

– Homeopatia tehoaa yleensä paremmin akuutteihin kuin voimakkaasti kroonisiin sairauksiin. Se on parhaimmillaan lapsilla ja eläimillä, mutta sopii toki myös aikuisille, Liisa Sulkakoski sanoo.

Sulkakoski kertoo, että esimerkiksi lasten korvatulehduskierteet, astmat ja allergiat häviävät homeopaattisilla lääkkeillä.

– Kaiken ikäisillä ne auttavat esimerkiksi ihottumiin, kovaan ja löysään vatsaan, särkyyn, unettomuuteen, psoriasikseen, reumaan, niveloireisiin, virtsa- ja eturauhasongelmiin sekä tulehduksiin.

– Ylipäänsä vaivat, joita ihminen ei aina edes miellä ongelmiksi, paranevat usein homeopatialla. Sitä ennen on saatettu jo alistua ja ajatella, että "minun vatsa nyt vain on tällainen", Sulkakoski selittää.

"Narkolepsiapotilas jo hyvässä kunnossa"

Sulkakoski sanoo, että homeopatia helpottaa myös hormonaalisia vaivoja.

– Kuukautisongelmia ja lapsettomuutta voidaan hoitaa homeopatialla.

Vähän aikaa sitten Sulkakosken vastaanotolle tuli ryppäänä sikainfluenssarokotusten takia narkolepsiaan sairastuneita ihmisiä.

– Virallinen lääketiede ei tarjoa lääkkeitä narkolepsiaan, mutta homeopatian kautta mahdollisuuksia paranemiseen on.

– Yksi hoitamistani narkolepsiapotilaista on itse asiassa ilmeisesti jo todella hyvässä kunnossa. Koska hoidot on kuitenkin aloitettu niin hiljattain, kunnon tuloksia ei muiden osalta vielä ole.

Ei kaikkivoipainen

Sulkakoski myöntää, että on myös sairauksia, joissa elimistön tasapaino on niin häiriintynyt, ettei niitä voi parantaa homeopatialla.

– Esimerkiksi sokeritautia eli diabetesta sairastavan täytyy ottaa insuliinia ja hoitaa sairauttaan myös lääketieteen keinoin.

Syövän hoito homeopatian keinoin on niin ikään hankalaa.

– Vastaanotollani kyllä käy syöpäpotilaita, mutta usein niin pitkälle edenneessä vaiheessa, että häiriintyneeseen elimistöön on enää vaikea saada tasapainoa.

– Syöpä pitää hoitaa ensisijaisesti mahdollisimman tehokkailla, lääketieteellisillä syöpähoidoilla. Ne ovat toimivia. Homeopatia voi auttaa raskaiden hoitojen sivuvaikutuksissa: hiusten ei välttämättä tarvitse lähteä pois päästä eikä vatsan olla kipeä.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat