Homeopaatti: Henkiset kriisit laukaisevat fyysisiä sairauksia

Homeopaatti ja lääkäri Liisa Sulkakoski sanoo, että fyysiset sairaudet puhkeavat usein henkisten ongelmien takia. Siten ne myös ilmenevät ihmisen käytöksessä.

– Kaikki ihmiset kulkevat terveinä, kunnes meitä kohtaa jokin elämänkriisi. Usein tuo kriisi on jollain tavalla psyykkinen, Liisa Sulkakoski sanoo.

– Jos vaikka kaadumme pyörällä, se ehkä johtuu jostain omasta elämänkriisistä tai ongelmasta, jonka takia olemme alttiita kaatumaan. Usein flunssaankin sairastuvat ne, joiden immuniteetti ei väsymyksen ja huonon elämäntilanteen takia ole kunnossa.

Tarkoittaako tämä, että henkinen kriisi voi laukaista vaikka syövän?

– Kaiken perustana ovat tietenkin äidiltä ja isältä saadut perintötekijät. Alttiutemme sairastua tiettyihin tauteihin on kirjoitettu niihin jo syntymässä. Geeneistä riippuu, kuka kärsii herkemmin vaikka nivelvaivoista, kuka ihottumista – kuka sairastuu syöpään.

Sairastuneilla ongelma elämässä

Sulkakoski huomauttaa, että usein henkinen kriisi näkyy sairastuneissa myös ulospäin.

– Harvoinpa vastaanotolleni tulee ihmisiä, jotka sanovat, että "voi, minä olen niin onnellinen ja tyytyväinen elämääni – mutta niin sairas!". Kyllä heidän elämässään jokin ongelma on.

Toisaalta myös itse sairastuminen muuttaa henkistä olotilaa.

– Esimerkiksi astma- tai korvatulehduskierteeseen joutuneiden lasten äidit kertovat usein, että lapsen olemus on jotenkin muuttunut. Iloisesta lapsesta tulee itkuinen, levollisesta rauhaton. Nämä ovat täysin normaaleja muutoksia, kun elimistö on häiriötilassa.

Parantuminen tuo valon

Sulkakoski sanoo, että homeopaatti ei koskaan hoida tautia, vaan ihmistä.

– Psyykessä ilmenevät asiat ovat homeopaatille merkkejä, joiden avulla etsitään elimistön tasapainoa horjuttanut häiriö ja oikea aine sitä lääkitsemään. Ihmisen pelot ovat tärkeitä osviittoja.

– Tämän takia käytän potilaisiin aikaa. Varaan jokaiselle tunnin ajan, mutta usein sekään ei riitä.

Sulkakoski kertoo, että kun sairaus lopulta saadaan parannettua homeopatialla, ihmisen mielentilakin muuttuu.

– Herranjestas, miten valoisiksi ja positiivisiksi vaikka psoriasispotilaat parannuttuaan muuttuvat!

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja