Mainos

Nagano potee olympiakrapulaa

Naganon kaupungille viimetalviset olympialaiset merkitsivät melkoista piristettä. Seudun talous ja liiketoiminta kukoistivat. Kaikki oli mukavaa. Vuosi kisojen jälkeen Nagano on vaipunut samalle tasolle kuin ennen olympialaisia, ehkä vähän alemmaksikin.

Nagano potee olympiahuuman jälkeistä krapulaa. Ennen olympialaisia tehdyt investoinnit ovat muuttuneet osin rasitteiksi.
-Vuosi sitten ihmisiä oli kaikkialla ja kauppa kävi. Nyt ihmisiä ei enää ole ja Nagano on palannut entiselleen, ehkä vähän taantunut, 71-vuotias kauppias Tsuneo Hotta kertoi.

Ennen olympialaisia Naganossa rakennettiin urakalla hienoja hotelleja, upeita urheilupaikkoja ja teitä, ja rautatietäkin parannettiin. Olympialaisten jälkeen niille ei enää ole ollut yhtä paljon käyttöä, ja hoitokustannukset ovat jääneet Naganon 360 000 asukkaan harteille.

Olympialaisten merkitys Naganon taloudelle oli huumaava. Työpaikkoja syntyi. Heti kisojen jälkeen koitti arki. Vieraat katosivat kaupungista, ja samalla hävisi ylimääräinen raha. Viime vuonna Naganossa tehtiin ennätyksellisen runsaasti konkursseja.

Japanin talous on tällä haavaa syvimmässä lamassa toisen maailmansodan jälkeen. Naganoa lama on koetellut kuitenkin keskimäärin kovemmin kuin Japania keskimäärin. Erityisen kovasti aika on kohdellut naganolaista majoitus-, rakennus- ja vähittäismyyntialaa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.