F1-tallin pomo kertoi, miten sai tietää Kimi Räikkösestä – nopeasti miehelle selvisi ällistyttävä fakta suomalaiskuskista

1:59
Kimi Räikkönen debytoi F1:ssä Australiassa vuonna 2001.

Kimi Räikkönen aloitti F1-uransa kaudella 2001 Sauberin riveissä. Tallin operatiivisena johtajana työskenteli tuolloin Jost Capito, joka on puhunut muun muassa suomalaiskuskista Beyond The Grid -podcastissa.

F1-sarja on julkaissut Twitterissä pienen pätkän haastattelusta. Capito kertoi, että Räikkönen teki heti suuren vaikutuksen häneen.

– Kimin kohdalla oli selvää, että hän olisi poikkeuksellinen. Tunsin niin heti alusta saakka. Uskoin häneen heti. Kun kävin keskusteluja hänen manageriensa kanssa, sanoivat he: ”Meillä on todella hyvä nuori suomalainen, joka tulee olemaan loistava.”

– He kertoivat minulle nimen, ja etsin tarkempaa tietoa. Selvisi, että hän oli voittanut sadekisoja slicks-renkailla, koska hänellä ei ollut varaa märän kelin renkaisiin. Kun hän tuli ensimmäistä kertaa Hinwiliin (Sauberin päämaja), katsoin häntä silmiin ja ymmärsin, että haluan pitää tämän kaverin, tarinoi, Capito.

Capito on tehnyt pitkän uran autourheilumaailmassa. Hän työskentelee tällä hetkellä Williamsin F1-tallin toimitusjohtajana.

Katso twiitti alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja