Mainos

Naantalin musiikkijuhlilla keskiaikainen ooppera

Naantalin musiikkijuhlien ensi kesän ohjelma rakentuu pääosin perinteisestä kamarimusiikista, vaikka festivaalilla esiintyy myös neljä sinfoniaorkesteria.

Uutuutena on keskiaikainen "ooppera" eli 1200-luvulta peräisin oleva liturginen Ludus Danielis -näytelmä. Kesäkuuhun ajoittuvilla juhlilla esiintyvät mm. Sinfonia Lahti, Stockholm Sinfonietta, italialainen I Musici ja puolalainen Sinfonia Varsovia.

Tänä vuonna ohjemassa on kaikkiaan 26 konserttia, joista kamarimusiikkia kuullaan 13 konsertissa, joissa esiintyy yhteensä 21 taiteilijaa. Mukana ovat mm. viulistit Jaakko ja Pekka Kuusisto, Cho-Liang Lin, György Pauk, Michaela Martin ja Elina Vähälä, sellistit Arto Noras, Frans Helmerson ja Hannu Kiiski sekä pianistit Eero Heinonen, Juhani Lagerspetz ja Dmitri Aleksejevia.

Solistikonserteissa esiintyvät mm. tenori Peter Schreier ja Soile Isokoski. Ohjelmiston erikoisuus on keskiaikainen liturginen näytelmä Ludus Daniels (Danielin näytelmä). Esitys on suunniteltu nimenomaan Naantalin luostarikirkkoon sopivaksi. Sävelteoksen vapaan sovituksen tehnyt Uli Korhonen kertoo, että luova ote ja improvisaatio kuuluvat oleellisesti keskiaikaisen musiikin esittämiseen.

-Esityksestä välittyy rauhoittavan gregorianiikan lisäksi myös pelimannimeininkiä ja ja karnevaalitunnelmaa, hän lupaa. Ludus Daniels on keskiaikaisen musiikin tanssin ja teatterin asiantuntijoiden sekä Turun ammattikorkeakoulun musiikinkoulutusohjelman ja Turun konservatorion opiskelijoiden yhteishanke. Naantalin musiikkijuhlat järjestetään 7.-19. kesäkuuta. Pääosa konserteista pidetään Naantalin kirkossa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.