Mainos

Myrskytuuli sotkee juhannussuunitelmia – Meteorologin varoitus: Juhli juhannusta köysi kiinni rannassa, harkitse sytytätkö kokkoa lainkaan

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että juhannusta vietetään Suomessa tänään myrskyisissä tunnelmissa. Voimakkaan ja puuskaisen tuulen vuoksi meteorologi kehottaakin juhlimaan juhannusaattoa pysymällä poissa vesiltä ja harkitsemalla kahdesti juhannuskokon sytyttämistä.

Suomen yllä on tällä hetkellä voimakas ja laaja matalapaine, jonka vuoksi sää on sateinen ja tuulinen.

Aattoilta on poutainen ainoastaan Pohjois-Karjalassa, jossa on nautittu tänään hyvistä juhannuskeleistä. Pohjois-Karjalassa on ollut lämmintä jopa 18 astetta, kun Länsi-Suomessa värjötellään noin 10 asteen tuntumassa.

Meteorologi kehottaa varautumaan juhannuksen vietossa erityisesti puuskaiseen tuuleen.

– Tuuli on voimakasta ja puuskittaista. Kaikilla merialueilla varoitetaan myrskytuulista ja Ilmatieteen laitos on antanut myös Etelä- ja Keskisuomen sisämaahan tuulivaroituksen. Tuuli on vaarallisen voimakasta kaikkialla Etelä-Suomessa, Etelä-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa. Tuulen nopeus puuskissa voi nousta myrskylukemiin, Manninen luettelee.

Raumalla järjestettävä Raumanmeren juhannus -festivaalin alkua on jouduttu tänään siirtämään puuskittaisen ja kovan tuulen vuoksi. Festivaali kertoo asiasta Facebook-sivuillaan.

Älä lähde vesille, harkitse vielä kokon polttoa

Mannisen mukaan Helsingin Kaisaniemessä ja Helsinki-Vantaalla on mitattu tänään jopa 21 m/s myrskypuuskia. Lisäksi kaikilla merialueilla on voimassa aallokkovaroitus.

– Kovan ja puuskaisen tuulen vuoksi vesille ei kannata lähteä, vaan juhlia juhannusta turvallisesti köydet kiinni rannassa. Metsäpalovaroitus on poistunut koko maasta, mutta kun kovan tuulen vuoksi kokon sytyttämistä kannattaa vielä harkita, jotta kipinät eivät lennä.

Juhannusaaton myräkkä on myös katkonut sähköjä runsaasti pitkin päivän. Meteorologi varoittaa, että puuskainen tuuli todennäköisesti kaataa lisää puita ja sähkökatkoksiin on syytä varautua läpi juhlapyhien.

– Läpi yön ja vielä huomisaamunakin tuuli on voimakasta ja puuskaista. Pikkuhiljaa lauantain aikana pahin kuitenkin hellittää ja tuuli tasaantuu.

Miltä juhannus näyttää kotipaikkakunnallasi? Katso 102 paikkakunnan ennuste!


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.