Mainos

Myrsky riepotellut Oulua ja Kemiä - vakavilta onnettomuuksilta vältytty

MTV3:n videojournalisti Ari Kettunen on seurannut tänään syysmyrskyn rantautumista Pohjois-Suomeen. Aiemmin päivällä Kemiin matkalla ollut Kettunen kertoi vettä tulleen vaakasuorassa ja taivaan olleen pimeänä.

Ouluun palannut Kettunen sanoo myrkyn olevan pikkuhiljaa laantumaan päin.

– Enää ei tuule niin kovasti kuin päivällä, ja vettäkin sataa enää ripsimällä.

Kettusen mukaan vakavilta onnettomuuksilta on vältytty, mutta Oulussa tapahtui hälytysajossa olleen paloauton ja henkilöauton välinen kolari, jossa loukkaantui yksi henkilö.

Puita myrsky on kaatanut runsaasti, ja vaarallisesti jääneet puut pelastuslaitos on kaatanut. Kettunen lisää, että vaikka tilanne näyttääkin rauhoittuneen, Iin kuntaan kuuluvassa Kuivaniemessä seurataan tilannetta vedennoususta.

– Siellä on pelko, että mökkejä olisi kastunut.

Syysmyrskyn takia yli kymmenentuhatta taloutta on yhä ilman sähköä. STT:n mukaan erityisesti sähköttömiä alueita on Koillismaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.

Pääasiassa sähköviat ovat johtuneet puiden kaatumisesta, mikä on työllistänyt myös pelastuslaitoksia. Ilmatieteen laitoksen mukaan Oulussa ja Kemissä merivesi on noussut noin metrin tavanomaista korkeammalle.

OIKAISU: Jutussa kerrottiin aiemmin helikopterin pakkolaskusta paikallisen huoltoaseman pihaan. Kyse ei kuitenkaan ollut pakkolaskusta, vaan suunnitellusta tankkauksesta. MTV3 Uutiset pahoittelee virhettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.