Mainos

Myrsky haitannut juna- ja laivaliikennettä

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset pysäyttivät junaliikenteen Turun ja Helsingin välillä. Ongelmia on ollut myös laiva- ja lauttaliikenteessä.

Sähkökatkokset ovat vaikeuttaneet junaliikennettä Etelä-Suomessa. Pullonkaulaksi muodostui Kirkkonummi, jossa VR:n varavoima ei käynnistynyt yleisen sähköverkon katkoksen jälkeen. Pahiten tökki kaukojunaliikenne Helsingin ja Turun välillä. Matkanteko tyssäsi ennen puolta päivää ja tilanne saatiin normaaliksi iltapäivällä.

Turusta kello yksitoista lähtenyt Intercity-juna jäi Siuntioon, josta matkustajat kuljetettiin bussilla Helsinkiin. Helsingistä klo 12.03 lähtenyt Intercity puolestaan seisoi matkustajineen Espoossa. Juna saapui Turkuun puolisentoista tuntia aikataulusta jääneenä. Myös Turusta kahden korvilla lähtenyt juna saapui Helsinkiin tunnin verran myöhässä.

Paikallisjunat ajoivat hissukseen Kirkkonummelle, jossa ne kävivät kääntymässä.

Sähkökatkoksen vuoksi Kirkkonummella ei pystytty kääntämään vaiheita eikä opastimiin saatu vihreitä valoja.

Tuuli jopa 25 metriä sekunnissa

Myrsky on vaikeuttanut myös laivaliikennettä merialueilla. Silja Linen SuperSeaCatin tämän päivän lähdöt on jouduttu perumaan. Turusta lähtenyt Silja Europa puolestaan ohjattiin Kapellskärin sijasta Tukholman satamaan.

Myrskytuuli on riehunut Suomenlahdella jopa 25 metriä sekunnissa. Ilmatieteenlaitos ennustaa tyrskyjen laantuvan vasta myöhään iltapäivällä.

Myrsky on haitannut myös Saaristomeren lauttaliikennettä. Lentoliikennettä tuuli sen sijaan ei ole päässyt sotkemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.