Mainos

Myös naisille halutaan mahdollisuus siviilipalvelukseen

Naisille halutaan antaa mahdollisuus valita siviilipalvelus asepalveluksen tavoin.

Kehittämistyöryhmän mukaan siviilipalvelus tarjoaisi naisille työharjoittelun tapaan tilaisuuden saada työkokemusta. Naisten vapaaehtoisen siviilipalveluksen suosion arvellaan kuitenkin jäävän melko vähäiseksi.

Työryhmä perustelee kantaansa tasavertaisuudella. Nykyään naiset voivat päätyä siviilipalvelukseen vain keskeytettyään asepalveluksen.

Myös ylijohtaja Raimo Luoma työ- ja elinkeinoministeriöstä pitää naisten mahdollisuutta siviilipalvelukseen tärkeänä juuri tasa-arvon kannalta.

- Tämä esitys ei ole sen takia että odottaisimme suurta ryntäystä, vaan se voi jäädä lähimain teoreettiseksi mahdollisuudeksi. Työryhmä piti asiaa kuitenkin periaatteellisena tasa-arvokysymyksenä. Jos asevelvollisuus on avattu naisille, kysymys kuuluu, että miksi ei siviilipalvelusta, Luoma sanoo MTV3:n uutisille.

Siviilipalveluksen pituutta työryhmä ei lyhentäisi, ellei varusmiespalvelusta lyhennetä. Siviilipalvelus kestää nykyisin 12 kuukautta, kun mukaan lasketaan koulutusjakso.

Jatkossa palveluspaikattomille siviilipalvelusvelvollisille määrättäisiin palveluspaikka. Nykyään ilman palveluspaikkaa jääneet suorittavat työpalvelun Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Lisäksi siviilipalvelusta hallinnoimaan perustettaisiin erillinen valtion virasto.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.