Mainos

Myös Euroopan suurin pankki upposi Madoff-suohon

Yhdysvalloissa paljastunut jättimäinen pyramidihuijaus viiltää kipeästi myös Eurooppaa. Useat pankit eri puolilla maailmaa kertoivat eilen miljoonatappioista, joita niille voi kertyä Wall Streetin miljardipetoksen vuoksi. Rahojaan menettäneiden listan jatkoksi on nyt liittynyt myös Euroopan suurin pankki HSBC.

HSBC arvioi, että se voi menettää jopa 740 miljoonaa euroa Wall Streetin arvostetun sijoittajagurun Bernard Madoffin toteuttamassa pyramidihuijauksessa. Vastaavia tietoja on julkistanut myös tukku muita isoja pankkeja muun muassa Britanniassa, Espanjassa, Ranskassa ja Japanissa.

Madoff pidätettiin viime viikolla. Yhdysvaltain viranomaiset ovat ilmoittaneet saattaneensa miehen sijoitusrahaston selvitystilaan. Tapaus on herättänyt valtavan kohun, koska Madoff on aiemmin toiminut myös amerikkalaisen Nasdaq-teknologiapörssin hallituksen puheenjohtajana.

Yhdysvaltain arvopaperikauppaa valvova SEC epäilee Madoffin aiheuttaneen asiakkailleen jopa 38 miljardin euron vahingot. Kyseessä lienee Wall Streetin historian suurin petos.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.