Mainos

Myllykosken luottamusmies: Onpa tylyä

Myllykosken tehtaan pääluottamusmies Timo Byman pitää UPM:n tämän aamuista ilmoitusta tehtaan lopettamisesta erittäin tylynä.

– Tämän ilmoituksen tylyys, nopeus ja aikataulutus olivat suoraan sanoen tyrmistyttäviä, järkyttynyt Byman sanoo.

Byman uskoo tehtaan alasajon olleen suunnitelmissa jo UPM:n ostaessa Myllykosken tehtaan.

– Jos ajattelee, että kauppa varmistui elokuun alussa, ja nyt sitten on jo kaikki valmiina, on tehty analyysit eri tehtaiden välillä ynnä muuta. En voi välttyä siltä ajatukselta, että nämä kortit on jaettu jo siinä vaiheessa kun on esisopimus tehty.

Tehtaan lakkauttaminen tietää kovia aikoja tehtaan 375 työntekijälle. Yt-neuvottelut alkavat jo ensi perjantaina. Byman uskoo uudelleen työllistymisestä tulevan erittäin hankalaa.

– Meillä keski-ikä kuitenkin on 40-50-vuoden välissä. Sen ikäisten ei ole helppo riuhtaista itseään ja perhettään muualle päin Suomea. Myös niin sanotut putki-ikäiset on meiltä siivottu jo moneen kertaan, Byman toteaa.

– Tilanne on erittäin vaikea näiden ihmisten työllistymisen kannalta. Siinä mielessä me kyllä odotamme, että UPM kantaa myös vastuunsa. Jos Myllykoski kerran ostettiin siinä mielessä, että pannaan kapasiteettia kiinni, niin kyllä minusta pitää olla UPM:llä vastuu siitä, että täällä annetaan mittavia tukipaketteja ja myös tämä niin sanottu Työstä työhön -projekti käynnistetään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.