Muusikkomiehelle jättikorvaukset: Tyttöystävä poisti tärkeän viestin ja tekaisi toisen tilalle – "todella sairasta"

1:17

Ansioitunut muusikko pettyi, kun ei päässyt haluamaansa konservatorioon opiskelemaan. Järkytys oli kuitenkin suuri, kun hän sai viimein kuulla totuuden hylkäyksen takaa.

Kanadalaismies sai runsaat korvaukset tyttöystävänsä järkyttävän petoksen vuoksi.

Eric Abramovitz oli harjoitellut ahkerasti koko elämänsä suurta tilaisuuttaan varten. Hän halusi päästä opiskelemaan maailman parhaiden klarinettiopettajien alaisuudessa täydella stipdendillä arvostetussa musiikkikonservatoriossa.

Kanadalainen Abramovitz oli jo ansioitunut klarinetisti ja voittanut kasan palkintoja. Opiskelu Los Angelesissa sijaitsevassa Colburnin konservatoriossa täydellä stipendillä oli unelma, jota mies oli jahdannut sinnikkäästi jo 7-vuotiaasta lähtien.

Pitkän esiintymiskoeruljanssin jälkeen mies oli vuonna 2013 toinen kahdesta opiskelijasta, joka saisi uran käynnistävän mahdollisuuden opiskeluun stipendin turvin. Mutta yllättäen 20-vuotias Abramovitz saikin sähköpostin, jossa hänen unelmansa torpattiin.

– Olin turta, kun luin sen sähköpostin. Minun piti lukea se muutaman kerran, nyt 24-vuotias mies kertoo Buzzfeedille.

– Kun sain kuulla, etten saanut sitä, oli vaikeaa käsitellä asiaa. Kävin läpi joitain hyvin synkkiä, surullisia, vihaisia päiviä.

Tyttöystävä tekaisi hylkäysviestin

Hylkäyksestä kertonut sähköposti ei kuitenkaan tullut koululta – vaan miehen omalta tyttöystävältä.

Abramovitzin silloinen tyttöystävä, Jennifer Lee, oli lupaava muusikko hänkin. Pari oli juuri muuttanut yhteen, ja suhde oli muuttunut "hyvin vakavaksi, hyvin nopeasti".

Sitä, mitä Lee paniikissa teki, kanadalainen tuomari kuvailee nyt "halpamaiseksi sekaantumiseksi" itsekkään tyttöystävän taholta. Kanteen mukaan Lee sai tietää hyväksymisestä, meni paniikkiin ja pelkäsi menettävänsä poikaystävänsä tämän elämän tilaisuuden vuoksi. Nainen hakkeroi itsensä miehen sähköpostiin, mikä ei ollut vaikeaa, sillä Abramovitzilla oli tapana jättää sähköposti ja Facebook auki.

Poikaystävänään esiintyen hän vastasi arvostetun klarinettiopettajan viestiin ja kieltäytyi stipendistä. Tämän jälkeen hän poisti todisteet ja loi uuden sähköpostitilin klarinettiopettajan nimellä. Opettajana esiintyen hän lähetti poikaystävälleen viestin, jossa kertoi, että tämä ei päässyt opiskelemaan.

"Se on todella sairasta nyt, kun katsoo taaksepäin."

– Asuimme yhdessä silloin, joten hän oli se, joka lohdutti minua, kun sain tietää. Se on todella sairasta nyt, kun katsoo taaksepäin, Abramovitz toteaa.

Mies jäi opiskelemaan silloiseen opinahjoonsa.

Vyyhti alkoi selvitä

Kuusi kuukautta myöhemmin pariskunta erosi. Abramovitz halusi kuitenkin edelleen opiskella maailmankuulun klarinettiopettajan alaisuudessa ja meni koe-esiintymään toiseen opistoon, jossa kyseinen opettaja myöskin opetti. Tilaisuudessa puheeksi tuli kummankin "hylkäykset".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Abramovitz hyväksyttiin opiskelemaan, ja pari kuukautta myöhemmin yksi klarinettiopettajan entisistä opiskelijoista tuli ihmettelemään, miksei mies mennyt Colburniin, kun mahdollisuus oli. Tällä kerralla Abramovitz alkoi selvitellä asiaa, ja sai järkytyksekseen selville, ettei opettaja koskaan ollut lähettänyt hänen saamaansa hylkäyskirjettä. Mies ei silti osannut epäillä silloista tyttöystäväänsä. Ei, ennen kuin hänen ystävänsä esittivät sen yhtenä mahdollisuutena. Pari kuitenkin asui yhdessä, ja Leellä oli pääsy miehen tietokoneella.

– Se olisi ollut niin helppoa hänelle.

"Yhtäaikaisesti isku sekä sydämeen että selkään"

Lopulta Abramovitz ystävineen alkoi kokeilla eri salasanoja, joita Leellä oli tapana käyttää, ja he pääsivät klarinettiopettajan tekaistuun sähköpostiin sisään.

– Se oli hyvin sherlockholmesmaista, ja olimme innoissamme etsivän työstämme, mutta se oli yhtäaikaisesti isku sekä sydämeen että selkään.

Kun vyyhti selvisi syyskuussa 2014, Abramovitz otti yhtettä lakimieheen – ja ex-tyttöystäväänsä, jonka haastoi oikeuteen.

– Hän yritti alkuun kieltää sen, mutta todisteet olivat ylivoimaiset.

"On hyvin vaikea tietää, mikä polkuni olisi ollut"

Viime viikolla tuomari myönsi Abramovitzille sekä tämän pyytämät 300 000 Kanadan dollarin korvaukset että ylimääräiset 50 000 dollaria Leen "halveksittavasta sekaantumisesta Abramovitzin uraan", yhteensä siis reilut 200 000 euroa.

– On hyvin vaikea tietää, mikä polkuni olisi ollut, jos tätä ei olisi tapahtunut, mies sanoo.

Hänellä kuitenkin pyyhkii hyvin. Mies pääsi lopulta opiskelemaan ihailemansa opettajansa alaisuudessa. Nyt mies on muuttamassa takaisin Kanadaan hyväksyttyään paikan Toronton sinfoniaorkesterissa.

– Ei se loppujen lopuksi mennyt niin huonosti – pääsin silti tekemään sitä, mitä oli tarkoituskin.

Lähteet: Buzzfeed, CNN, Marketwatch

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja