Mainos

Mustavihreiden protestit alkoivat Tampereella

Mustavihreät päivät alkoivat illalla Tampereella mielenosoituksella ylikansallista hampurilaisketjua vastaan. Järjestäjät odottavat viikonvaihteen tapahtumiin noin 400 osanottajaa eri puolilta Suomea. Poikkeuksellisen kylmä sää saattaa kuitenkin rajoittaa osanottoa ulkotilaisuuksiin.

Vuosi sitten ekoanarkistihenkisten nuorten ja Tampereen järjestyspoliisin välille syntyi väkivaltaisia yhteenottoja. Nyt järjestäjät ja poliisi ovat käyneet ennakolta keskusteluja, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.

Viikonvaihteen aikana mustavihreät protestoivat turkisten käyttöä, moottoriteitä, kasvavaa autoliikennettä ja kansainvälistä öljy-yhtiötä vastaan.

Päiville saapui väkeä yhteisellä bussikuljetuksella Rovaniemeltä, Torniosta ja Oulusta. Muut osanottajat kerääntyvät etupäässä julkisilla kulkuneuvoilla Etelä-Suomesta. Hampurilaismielenosoitus kokosi noin sata osanottajaa. Mielenosoittajat huutelivat iskulauseita purevassa pakkasviimassa. Samaan aikaan sisällä hampurilaiskauppa kävi vilkkaana.

Ylikansallista riistoa vastaan

Järjestäjien edustaja Simo Ruottinen Tampereelta kertoi, että mielenosoituksilla halutaan kohdistaa huomio ympäristökysymyksiin ja ylikansallisiin ilmiöihin. Ruottinen ei sano kuuluvansa mihinkään järjestöön, mutta tukee eläinten suojelua ja vegaaniaatetta. Hän toivoo, että tällä kertaa mustavihreät päivät sujuvat ilman kahakoita.
-Viime vuonna kahinointi alkoi ulkopuolisten kapakkatappelusta, josta poliisi provosoitui, Ruottinen kertoi.

Ylikomisario Matti Sippolan mukaan järjestyksenpitoon ei ole varattu ylimääräisiä voimia, koska viikonvaihteessa poliisin vahvuus on muutenkin melko suuri. Mielenosoituskulkueiden ohjaamiseen ja niiden kulun turvaamisen tarvitaan kerralla 10-15 poliisia.

Sippola itse johti järjestyksenpitoa jalkamiehenä kadulla ja hätisteli kulkueen tieltä muutamia herjoja heitteleviä kansalaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.