Mainos

Museovirasto haluaa suojella Kauhavan lakkautetun lentosotakoulun

Museovirasto haluaa suojella Kauhavan lentosotakoulun alueen, koska se on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Museovirasto on tehnyt Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle esityksen Kauhavan lentosotakoulun suojelemisesta rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla. 

llmavoimien toiminta alueella päättyi viime vuoden 2014 lopussa, ja alue siirtyi liikemiesryhmän omistukseen.

Museoviraston mukaan lentosotakoulu rakennuksineen on yksi puolustusvoimien ja erityisesti ilmavoimien rakennusperinnön avainkohteista. Siihen kuuluu ainutlaatuisia näytteitä itsenäisen Suomen sotilasarkkitehtuurista. Alue ilmentää sotilasilmailun ja puolustusvoimien rakennustoiminnan kehitystä 1920-luvulta 2000-luvun alkuun.

Sisätilat ovat säilyneet erityisen hyvin 1931 valmistuneessa upseerikerhossa, 1935 valmistuneessa ja 1963 laajennetussa sairaalassa sekä 1972 valmistuneessa lentokoneiden korjaamohallissa toimistosiipineen, kertoo Museovirasto tiedotteessaan.

Rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla esitetään suojeltavaksi kokonaisuus, joka käsittää sekä rakennuksia, rakenteita, istuttamalla muodostettuja alueita että rakennusten kiinteää sisustusta.

Suojeluesityksen rajaukseen ei sisälly 1960-luvulta alkaen vaiheittain pidennetty kestopäällysteinen kiitorata siihen välittömästi liittyvine rakenteineen ja rakennuksineen. Museovirasto pitää kuitenkin hyvänä, että ilmailu muodossa tai toisessa jatkuu Lentosotakoulun alueella.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.