Muotibloggaaja Alexa Dagmar sai Business Finlandilta koronatukea 38 544 euroa – palauttaa nyt saamansa tuen takaisin

3:09
Huutokauppakeisari palautti myös saamansa koronatuet - avasi päätöksen syitä MTV Uutisten haastattelussa. Katso video!

Suositulle bloggaajalle myönnettiin yli 38 tuhatta euroa tukea BUF:ilta.

Suosittu muotibloggaaja Alexa Dagmar on yksi niistä yrittäjistä, jotka ovat saaneet valtion rahoitusyhtiö Business Finlandilta tuen yrityksensä toimimiseen ja kehittämiseen koronakriisin keskellä. Hän sai tukea yhteensä 38 544 euroa.

Business Finlandin tekemät päätökset ovat saaneet paljon kritiikkiä ja on spekuloitu sitä, menevätkö tuet oikeaan osoitteeseen. Someraivon kohteeksi on joutunut muun muassa huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, joka kertoi eilen keskiviikkona (22.4.) palauttavansa tuen takaisin. Huutokauppakeisari sai kymmeniä tappouhkauksia yritystuen takia. 

Kritiikkiä on saanut osaltansa myös Dagmar ja tukipäätöksestä onkin kirjoiteltu eri keskustelupalstoilla. 

Tuet takaisin

Dagmar kertoo nyt tuoreessa blogipostauksessaan, että hän on päättänyt palauttaa saamansa tuen takaisin Business Finlandille. 

– Hain tukea todennäköisesti ensimmäisten joukossa. Ilahduin tosi paljon siitä, että oman perusliiketoiminnan hiljentyessä koronan vuoksi, voisin tuella alihankkia pitkään suunniteltua audio- ja videopalveluiden ja -tuotteiden kehitystyötä asiantuntijoilta ja käyttää vapautunutta aikaani yhteistyöhön näiden tahojen kanssa sekä tuen avulla työllistää heitä.

Hän kirjoittaa, että tuolloin mediassa oli esillä se, että Suomen hallitus suunnitteli erilaisia tukipaketteja eri toimialoille.

– Oli luvassa ravintola-alan yrityksille omansa, yksinyrittäjille omansa ja ylipäätään pienyritysten tulonmenetystä korvaavaa tukea haettavaksi. En osannut ajatella, että tämä Business Finlandin kehityshankkeisiin tarjottu ja saamani tukipäätös vie selviytymismahdollisuuksia yrityksiltä, jotka tarvitsevat rahaa peruskustannusten kuten vuokrien maksamiseen tai ylipäätään hengissä säilymiseen. Ja että siksi sen hakeminen olisi epäreilua ja kohtuutonta, hän kirjoittaa blogipostauksessaan.

Dagmar kirjoittaa, että hänelle selvisi median ja yleisön toimesta, ettei näin kuitenkaan ole. 

– Kun vielä eilen illalla myös hallitus ja osa ministereistä totesivat, että tukipäätökset on tehty virheellisesti ja/tai niitä on myönnetty väärille tahoille, on päivän selvää, että yritykseni palauttaa välittömästi tälle osoitetun kehitystuen täysimääräisenä, blogikirjoituksessa lukee. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja