Muoniolaisesta veroneuvojasta tuli sensaatio – hytisyttävillä videoilla kymmeniä miljoonia katsojia

Suomalainen Elina Mäkelä on rikkonut kansainvälisen uutiskynnyksen hyytävällä talviharrastuksellaan. Avantouintejaan kuvaavalla naisella on TikTokissa huikeat 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Muoniolainen veroneuvoja Elina Mäkinen, 28, on päätynyt kansainväliseksi uutiseksi avantoharrastuksensa vuoksi. TikTok-sensaatioksi nousseesta Mäkelästä kertovat muun muassa amerikkalaissivustot Insider ja New York Post.

Useilla Elinan huumoria, sometrendejä ja avantouintia yhdistävillä videoilla on miljoonia ja jopa kymmeniä miljoonia katselukertoja. Suosituimmalla, yli 78 miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla Elina esittelee suomalaista eksotiikkaa: loskaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suosio on yllättänyt Elinan toden teolla, sillä alun perin hän kuvasi videoitaan enemmän itseään kuin muita varten. Suurin osa materiaalista syntyy kevyellä kuvauskalustolla eikä Elina ole erikoistunut kovinkaan teknisiin editointitapoihin.

Kuvaaminen sai inspiraationsa tylsyydestä

Lapsesta asti avannossa käynyt Elina liittyi TikTokiin vuonna 2019. Hän päätti alkaa kuvata harrastustaan, kun aika avannossa alkoi käydä pitkäksi.

– Käyn avannossa päivittäin eli erilaista avantouintimateriaalia kertyy paljon ja monessa eri säässä sekä olosuhteissa. Ehkä juuri se eri paikoissa ja eri avannoissa uiminen on kiinnostanut ihmisiä, Elina pohtii MTV Uutisille.

Hän epäilee, että suosion taustalla on myös tuuria. Jotkut videot ovat vain lähteneet lentoon sosiaalisessa mediassa. Kun video alkaa levitä tietyllä maantieteellisellä alueella, paikallinen media ottaa yhteyttä ja julkisuus ruokkii itseään.

Kansainvälisten medioiden huomio näkyy Elinan mukaan etenkin hänen astetta henkilökohtaisemmalla Instagram-tilillään. TikTokin puolella hän huomaa lähinnä piikkejä tietyistä maista sen jälkeen, kun paikalliset mediat ovat hänestä kertoneet.

– Ranska nousi yllättäen kommenttikentän kärkeen, kun videoni nousivat paikalliselle FYP:lle ranskalaisten artikkelien johdosta, Elina antaa esimerkin.

FYP eli For Your Page on käytännössä TikTokin etusivu, jonka kuratoituun näkymään vaikuttavat sovelluksen algoritmit.

Suosion myötä Elinalle on satanut palautetta laidasta laitaan. Moni ihailee häntä, jotkut ovat kiinnostuneita kylmästä tai tummassa vedessä uivista kaloista.

– On ollut jopa kiva huomata, miten eri asioihin ihmiset kiinnittävät huomiota. Olen kokonaan lopettanut ulkonäöstä murehtimisen, koska videoissa kiinnostavat enemmän erikoiset asiat, kuten lumi, jää ja punainen iho.

Katso video: Ovatko ulkonäöstään huolta pitävät miehet miehekkäitä? Mikael Renwall vastaa viiteen yleiseen väittämään esteettisistä hoidoista. Juttu jatkuu videon alla.

Viisi väittämää esteettisistä hoidoista: Ovatko ulkonäöstään huolta pitävät miehet miehekkäitä? 1:44
Katso video: Viisi väittämää esteettisistä hoidoista syynissä.

Avantopaikalle avoimin mielin

Moni on kysellyt Elinalta, eikö hän jäädy avannossa. Suomalaisnainen on kuitenkin karaistunut. Tätä nykyä hän käy avannossa pari kertaa päivässä. Aamulla pulahdus hyiseen veteen piristää, illalla rauhoittaa. Jäisessä kylvyssä hän viettää kerrallaan vaihtelevia aikoja, puolesta minuutista jopa 12 minuuttiin.

Elina vannoo avantouinnin terveyshyötyjen nimeen. Hän tulee esimerkiksi harvoin kipeäksi.

Jos avantoneitsyys on vielä tallessa, suosittelee Elina suomalaisia ottamaan kaverin kainaloon ja suuntaamaan kohti lähintä avantouimapaikkaa. Mukaan kannattaa ottaa lämpimät ja helposti puettavat vaatteet – jalkoihin voi sujauttaa tossut – sekä tietysti avoimen mielen.

Nappaa tästä videosta rohkeutta avantoon pulahtamiseen! Jos video ei näy, voit avata sen

.

Tärkeää opeteltavaa jokaiselle! Alla olevalla videolla neuvotaan, miten pelastat ihmisen jäistä turvallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat