Siivouskuningatar Auri, 27, nousi otsikoihin siivottuaan Tinder-deitin kotia tuntikausia – tällaisen käsittelyn toimittajan koti sai

Siivouskuningatar Auri, 27, nousi otsikoihin siivottuaan Tinder-deitin kotia tuntikausia – tällaisen käsittelyn toimittajan koti sai 5:49
Näin Aurin vauhdikas vierailu toimittajan kodissa sujui.

Auri Kananen siivosi Tinder-deittinsä kotia 12 tunnin ajan ja some sekosi. Nämä paikat Auri halusi siivota toimittajan kotona kyläillessään.

Tiukkoihin palmikoihin sonnustautunut nainen kävelee ympäri helsinkiläistä asuntoa samalla, kun vetää vaaleanpunaisia kumihanskoja käsiinsä.

– Täällä näyttää ihan söpöltä, hän ilmoittaa ja silmäilee kiiluvin silmin keittiön uunia.

Kyseessä on Auri Kananen, 27, joka on ollut monen suomalaisen kahvipöydän keskustelunaihe viime aikoina. Otsikoihin nainen nousi siivottuaan Tinderissä tapaamansa miehen kotia 12 tunnin ajan. Aurin tempauksesta ovat uutisoineet Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

– Ilmeni, että oli hänen syntymäpäivänsä, Auri muistelee ikimuistoisia treffejä.

Siivousalalla esimiehenä toimiva Auri keksi heti, että voisi lahjaksi tarjota palveluitaan. Deitti oli luultavasti luullut, että Auri olisi tullut vähän pintoja pyyhkimään, mutta lopulta nainen oli viihtynyt kylässä taloa siivotessa kellon ympäri.

Siivous vaatii harjoittelua

Hetkessä Auri on jo työn touhussa putsaamassa uunia ja vastailee samalla nauraen hänelle esitettyihin kysymyksiin. Itsevarmuus näkyy otteissa. Siivousalalla hän on työskennellyt jo yli 10 vuotta.

– Olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet tässä vuosien varrella, hän kertoo.

Harvalle siivoaminen on mieluista puuhaa. Auri uskoo, että syynä on taidon puute. Monelle siivoaminen on aikaa vievää, eikä lopputulos välttämättä näy siihen investoidussa ajassa. Aurin mielestä on ihan ymmärrettävää, ettei sellainen tekeminen ole mielekästä, jossa ei koe olevansa hyvä.

– Siivoaminenkin voi olla seksikästä, Auri yllättäen toteaa.

–  Ruuanlaitto on seksikästä ja sisustaminen on seksikästä, mutta siivous ei sitä vielä ole, Auri kuitenkin pohtii.

Hän uskoo, että siivouksen epäseksikkyys johtuu huonoista mielikuvista. Lausahduksessa piilee totuuden siemen, sillä harvallahan on seksikäs olo vessanpönttöä pestessään.

Aurin mukaan siivoaminen on ennen kaikkea tekniikkalaji. Taktiikkaa ja taitoa täytyy opetella, eikä kukaan ole seppä syntyessään. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa sotkun sietämisen perään. Jos ei huvita siivota, niin silloin ei kannata siivota.

– Ei elämä ole aina niin justiinsa! hän toteaa ja ihastelee hetkessä kiiltäväksi loihtimaansa uuninikkunaa.

Mikrokuituliinat vaihtuvat tiuhaan tahtiin keittiön pintojen puhdistuksen yhteydessä. Vaikka näkyvää likaa ei nopealla silmäyksellä näy pinnoilla, keräävät laadukkaat liinat pölyä ja moskaa tehokkaasti itseensä.

Kolme siivousainetta riittää

– Mulla menee helposti joku 20 rättiä ja mikrokuituliinaa yhden keikan aikana, Auri kertoo.

Hän ei suosittele siivoamaan yhdellä mikrokuituliinalla, koska lopulta liinan kuidut täyttyvät liasta, eikä se enää puhdista. Onneksi käytetyt mikrokuituliinat voi kuitenkin heittää pesukoneeseen pestäväksi.

Monella on kotona tusinan verran erilaisia puhdistusaineita eri käyttötarkoituksiin ja eri huoneisiin. Aurin mukaan siivoamiseen tarvitaan kuitenkin vain kolmea ainetta: emäksistä puhdistusainetta, hapanta puhdistusainetta ja kiillotusainetta.

– Hapan toimii kovaan likaan, emäs pehmeään likaan, Auri ohjeistaa.

Kiillotusaine on tietenkin tarkoitettu kiillottamiseen. Pehmeää likaa voivat olla esimerkiksi öljy ja rasva, kun taas kovaa likaa ovat kaikenlaiset saostumat, kalkki ja vihertymät. Hänen mukaansa siivousta ei kannata tehdä itselle liian monimutkaiseksi.

– Kun tiedät, mitä se käsiteltävä pintamateriaali on ja mitä likaa, niin sitten valitse se aine siihen, Auri summaa.

Maine ei ole noussut hattuun

Auri on kesän aikana myös valloittanut TikTokissa siivousaiheisilla vinkkivideoilla. Seuraajia on lyhyessä ajassa kertynyt jo satoja tuhansia ja suosituinta videota on katsottu heittämällä yli 12 miljoonaa kertaa.

– Muistan, että olin innoissani jo siitä, kun mulla oli 25 seuraajaa! Auri muistelee.

Siivoukseen keskittyneellä TikTok-kanavalla on jo yli 380 000 seuraajaa. Auri jakaa tilillään videoiden muodossa vinkkejä kodin puhtaanapitoon. Maineeseen hän suhtautuu maanläheisesti samalla, kun kiillottaa suihkunpäätä.

– Elämässä on paljon muitakin tärkeämpiä asioita kuin mun TikTok-kanava, hän toteaa vaatimattomasti.

"Tää on sitä, mistä mä tykkään eniten"

Positiivisen elämänasenteen Auri uskoo saaneensa mummoltaan.

– Hän on todella ihana, me reissaamme yhdessä ja tehdään kaikenlaista. Jos haluatte tietää meidän salaisuuden, niin soittakaa mummolleni! hän nauraa.  

Lähtiessään Auri viimeistelee asunnon pikasiivouksen imuroimalla vielä lattialle pudonneet leivänmurut. On päivänselvää, että Auri rakastaa paikkojen putsaamista intohimoisesti.

– Tää on sitä, mistä mä tykkään oikeastaan kaikista eniten, hän sanoo.

Olisipa jokaisella oma Auri elämässään.

Lue myös:

    Uusimmat