Mainos

Mullah Omarin olinpaikka ehkä tiedossa

Afganistanin viranomaiset ovat ilmoittaneet tietävänsä Taleban-liikkeen johtajan mullah Mohammad Omarin uuden olinpaikan ja olevansa vakuuttuneita siitä, että hänet saadaan kiinni. Afganistanin tiedustelupalvelun edustajan mukaan Omarin olinpaikkaa ei kuitenkaan toistaiseksi voida julkistaa.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Omar olisi paennut Etelä-Afganistanissa sijaitsevasta Helmandin maakunnasta tuntemattomaan määränpäähän. Asiasta kertoi afganistanilainen tiedusteluviranomainen Nasratullah Nasrat uutistoimisto AFP:lle. Nasratin mukaan maakuntaan neuvottelemaan lähetetty ryhmä oli saanut selville, ettei Omar ole enää Baghranissa eikä koko maakunnassa.

Taleban-komentaja Abdul Ahad ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hän antautuu yhdessä 1500 taistelijansa kanssa ja luovuttaa Omarin, jos Yhdysvallat lopettaa pommitukset alueella. Nasrat puolestaan kertoi tänään, että suurin osa Baghranissa piiritettyinä olleista taistelijoista on nyt antautunut ja luovuttanut aseensa, mutta Omar on kuitenkin päässyt pakenemaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.