Mainos

Mukkulan kirjailijakokoukselle uusi puheenjohtaja

Lahden kirjailijakokous Mukkulassa on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen johtaja Iris Schwanckin. Hän korvaa kirjailija Jyrki Kiiskisen, joka luopui puheenjohtajuudesta jouduttuaan sairaslomalle. Schwanck on aiemmin työskennellyt mm. Suomen Ranskan instituutin johtajana Pariisissa. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori.

17.-21.6. järjestettävä kokous on yksi Euroopan suurimmista kirjallisuustapahtumista. Yli tuhat prosaistia, runoilijaa, kirjallisuuskriitikkoa ja tutkijaa eri puolilta maailmaa on osallistunut Lahden kokouksiin vuoden 1963 jälkeen. Joka toinen vuosi järjestettävän kokouksen teemana on tällä kertaa kirjallisuuden merkitys taistelussa tyhmyyttä vastaan. Kirjailijoiden monologeja pyritään tällä kertaa lyhentämään ja saamaan kokoukseen enemmän keskustelua.

Lahteen saapuu jälleen kansainvälisesti varsin nimekäs kirjailijakaarti. Useimmat heistä ovat saaneet arvostettuja kirjallisuuspalkintoja ja heidän teoksiaan on käännetty paljon. Monille vieraille on yhteistä se, että he ovat työskennelleet kirjailijan työnsä ohella aktiivisesti elokuvataiteen parissa.

Tulossa ovat esimerkiksi Ranskaa kohahduttaneet kirjailijat Emmanuel Carrére ja Michel Houellebecq, Saksassa asuva Héléne Lenoir sekä kanadalainen Gaétan Soucy. Englanninkielistä kirjallisuutta edustavat irlantilaissyntyinen Booker-palkintoehdokas Michael Collins, yhdysvaltalainen Jayne Anne Phillips, englantilainen Fiona Sampson ja walesilainen Robert Minhinnick sekä kanadalainen runoilija Glen Sorestad. Saksasta saapuu Doris Dörrie ja Italiasta Andrea De Carlo. Pohjoismailla on kokouksessa vankka edustus: Kjell Askildsen Norjasta, Inger Edelfeldt Ruotsista, Hallgrimur Helgason ja Gudbergur Bergsson Islannista ja
Ib Michael sekä runoilija Nicolaj Stochholm Tanskasta. Tähän mennessä tulonsa on vahvistanut 30 kirjailijaa yli kahdestakymmenestä maasta. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.