Mainos

MTV3:n kysely: Suomalaiset hyväksyvät poliisin peitetarinat

Suurin osa suomalaisista hyväksyy poliisin valehtelun ja peitetarinat julkisuudessa sieppausjutun yhteydessä. Peräti yli 90 prosenttia suomalaisista näkee poliisin peitetarinat sieppausjutun tyyppisissä vakavissa rikostapauksissa sopivina.

Vain noin kymmenen prosenttia pitää peitetarinoita ja valehtelua epäsopivana poliisille. MTV3:n nettikyselyyn otti osaa yhteensä lähes 5 500 vastaajaa.

Monet perustelivat poliisin peitetarinoita sillä, että ne ovat uhrin turvallisuuden kannalta hyväksyttäviä.

- Poliisin toiminta on perusteltua ihmishengen säästämiseksi ja rikollisten kiinni ottamiseksi, perustelee eräs vastaaja.

- Olen useasti ihmetellytkin, kun joku kaappaus on tapahtunut, kun poliisit avoimesti puhuvat asiasta mediassa. Siitä "kaappari ta rikollinen" saa liikaa tietoa ja toimii sitten sen mukaan. Hyvä juttu, että peitetarinoilla rikollinen luulee muuta ja poliisi onkin jo kohta oven takana! Ilman muuta saa poliisi tehdä niin, perustelee toinen.

- Jos näin voidaan pelastaa ihmishenki. Ei kaikkea tarvitse paljastaa vain ihmisten uutisnälkää tyydyttämään.

- Tottakai uhrin etu käy aina julkisuuden edellä, koska uhri on syytön.

"Poliisin on puhuttava aina totta"

Jotkut ovat kuitenkin myös sitä mieltä, että poliisin pitää aina puhua totta. Poliisi saa kuitenkin useiden mielestä pimittää totuutta tutkinnallisista syistä. Joidenkin mielestä suora valehtelu ei kuitenkaan ole sopivaa missään tilanteessa.

- Poliisin on puhuttava totta, mutta kaikkia yksityiskohtia ei tarvitse paljastaa tutkinnallisista syistä, ennen kuin tilanne on ohi.

- Valehtelu on yksityishenkilöllä rangaistava teko. Miten Valvova taho voi itse syyllistyä siihen. Tietysti koko totuutta ei ole pakko kertoa, mutta tahallinen valehtelu ei sovi oikeusyhteiskuntaan, sanoo eräs vastaaja.

- Kyllä poliisin pitää puhua totta, johan sananvapaus ja lööppiviihteilijät kärsivät tällaisesta. Ei se haittaa jos panttivangin henki on vaarassa, törkeintä on mahtavat lööpit. Viihdettä kansalle!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.