Mainos

MTV3:n kysely: Enemmistö kannattaa tupoa

Valtaosa kansalaisista kannattaa kattavaa tuporatkaisua MTV3:n teettämän kyselyn mukaan.

Keskitetyn palkkasopimuksen kannalla on kaksi kolmesta haastatellusta. Haastatellut toivovat, että palkkaneuvotteluissa ei mennä liittokohtaisiin sopimuksiin. Kyselyssä enemmistö pitää palkankorotusten linjaa oikeana.

Valtaosa kansalaisista - 67 prosenttia - toivoo, että keskusjärjestötason tuporatkaisu onnistuu eikä jouduta liittokohtaisiin sopimuksiin. Liittokierroksen haluaa vain 17 prosenttia vastanneista.

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan enemmistö pitää myös oikeana 3,8 prosentin korotuslinjaa.

Tupo-tavoitteet

Viimeisena keskusjärjestönä tupotavoitteensa linjasi toimihenkilökeskusjärjestö STTK. Luvut ovat käytännössä samat kuin SAK:lla ja Akavalla.

Ensi vuonna STTK tavoittelee 3,8 prosentin palkankorotuksia. Yksityiskohdat järjestelyvaraerän ja naispalkkaerän osuudesta jäävät neuvottelujen varaan.

Vuodelle 2002 STTK hakee kolmen prosentin palkankorotuksia. STTK:ssa on valmiutta myös kolmivuotiseen tupoon.

Linja on myös kansalaisille mieleen. Taloustutkimus kysyi MTV3:n toimeksiannosta, mitä mieltä kansa on 3,8 prosentin palkankorotuksista. Yli puolet katsoo sen olevan sopiva, 12 prosenttia pitää sitä hieman liian suurena, kymmenen prosenttia hieman liian pienenä.

Sen verran hajontaa palkansaajapuolella on, että Akavan vaatima koulutuspalkkaerä ei STTK:lle käy. Sillä olisi määrä kohottaa alipalkattujen, hyvin koulutettujen, kuten kirjastonhoitajien asemaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.