Mainos

MTV3:n kokeilussa: Tälle pienelle tikulle mahtuu 54 DVD-elokuvaa

Muistivalmistaja Kingston on tuonut markkinoille erittäin suorituskykyisen USB-muistitikun. DataTraveler HyperX 3.0 -muistitikku hyödyntää USB 3.0 -liitäntää, ja se kykenee lukemaan tietoja jopa 225 megatavun sekuntivauhdilla.

Tietojen kirjoituksenkin luvataan etenevän rivakalla 135 megatavun sekuntinopeudella. Korkea tallennusnopeus tekee tikusta käyttökelpoisen suurienkin tiedostojen käsittelyssä ja se on kätevä apuväline vaikkapa himopelaajille ja videoeditoinnin harrastajille.

Uutuustikku sopii myös perinteisiin USB 2.0 portteihin, joskin huippunopeuksiin ei näissä tapauksissa päästä. USB 2.0 -liitännän tapauksessa puhutaan noin 30 megatavun sekuntinopeuksista.

54 DVD-leffaa, 10 Blu-rayta tai 50 000 mp3-biisiä

Otimme pikaisesti tuntumaa malliston kovimpaan yksilöön, jonka tallennustila on hulppeat 256-gigatavua. Tuohon tilaan voi kerralla tallentaa esimerkiksi 10 Blu-ray-levyä (kullakin 25 Gt tietoa), 54 DVD-elokuvaa (kukin 4,7 Gt) tai lähes 50 000 MP3-musiikkikappaletta (kukin 4 Mt).

On kyllä hämmästyttävää, kuinka paljon tallennustilaa pieneen tikkuun saadaan nykyään ympättyä. Vielä joitakin vuosia sitten 256 Gigatavun kovalevy edusti pöytätietokoneissakin todella hulppeata lukua.

Data Traveller HyperX 3.0 ei ole juuri tavanomaista muistitikkua suurempi. Se on erittäin kevyt ja sen rakenne tuntuu miellyttävältä ja jämäkältä. Runkoa kiertää samettimaiselta tuntuva mattapintainen muoviosa.

Muistikortin käyttö sujuu aivan tuttuun tapaan ja ongelmitta. Kun tikun tökkää tietokoneeseen, niin samalla hetkellä käyttöön tulee roppakaupalla lisää tallennustilaa ylimääräisen aseman muodossa.

Ennen kuin innostuu liikaa, niin kannattaa huomata, että suorituskyky ei tule halvaksi: Nimittäin 256 Gt:n malli maksaa 670 euroa.

Mikäli haluaa päästä hieman halvemmalla, niin saatavilla on myös 64 Gt:n versio, joka maksaa 149 euroa. Malliston keskelle sijoittuu puolestaan 128 Gt:n malli, joka maksaa 290 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.