Mainos

MTV3.fi:n lukijat: EU-myönteisyys kasvussa? Höpö höpö!

Elinkeinoelämän valtuuskunnan tutkimuksen mukaan talouskriisistä huolimatta suomalaisten EU-myönteisyys on huipussaan - jopa 55 prosenttia suhtautuu jäsenyyteen avoimen myönteisesti.

Tutkimustulos herätti MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla paljon keskustelua. Tilastoa kohtaa esitettiin epäilyksiä, ja suurin osa kommentoijista oli eri mieltä tutkimustuloksen kanssa.

– Höpö höpö, kommentoi Markku.

– Tuo nyt on aivan täyttä p-puhetta. Ja muka ainoastaan perussuomalaisten kannattajat ovat EU-toimia vastaan. Ihan kuin tuossa yritettäisiin "leimata perussuomalaisiksi", Mikko sanoo.

– Tutkimukseen on haastateltu lähinnä mielenterveyspotilaita, arvelee Erkki.

Osa Facebookissa uutista kommentoineista epäilee koko tutkimuksen luotettavuutta.

– Aivopesua... Älkää herran tähden uskoko tällaisiin propaganda ilmoituksiin, sanoo Anita.

– On olemassa vale, emävale ja sitten tuleekin jo tilasto/tutkimus. Monta kertaa kaikenmaailman tutkimuksiin valitaan ennalta helposti johdateltavia henkilöitä vastaamaan kysymyksiin, jotta saadaan haluttu tulos, arvelee Rainer.

Lukijoiden joukossa on toki myös tutkimukseen uskovia.

– Mielestäni asiat ovat monta kertaa paremmin tänä päivänä kuin pienessä eristetyssä lintukodossa muinoin. Kansalaisten näkyvyys maailmalle ja Eurooppaan jne. ovat edenneet positiiviseen suuntaan. Kilpailutus ja kaupankäynti ovat helpottuneet. Monta asiaa on vielä korjaamatta ja tässäkään asiassa ei varsinaisesti milloinkaan asiat tule valmiiksi vaan aina on säädettävää, korjattavaa ja virheitäkin tapahtuu, Pekka sanoo.

Eija tiivistää ajatuksensa lyhyesti: "Yhdessä olemme vahvempia".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.