MTV Uutisten tiedot: Toisen poliisin ase vietiin Porvoon tulituksessa, ampujat ovat veljeksiä – "Olivat varautuneet jopa poliisin tappamiseen"

Porvoon poliisiampumisesta epäillään 25- ja 30-vuotiaita veljeksiä – MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen avaa yksityiskohtia tapahtuneesta 5:22
MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen avaa Porvoon ampumisen ja ampumisesta epäiltyjen kiinniottotilanteen taustoja Seitsemän uutisissa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Porvoon ampumisen yhteydessä toiselta poliisilta vietiin  ampuma-ase.

– Kun ajatellaan, että Porvoossa ja pakomatkan aikana ammuttiin kaikkiaan kymmeniä laukauksia ja nämä tekijät olivat selvästi varustautuneet myös mahdollisesti jopa poliisin tappamiseen, onhan tämä jotain sellaista, mitä meillä ei aikaisemmin ole ollut, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

MTV Uutisten tietojen mukaan ampujat ovat veljeksiä. Vanhemmalla veljellä on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuus. Nuorempi veli on Ruotsin kansalainen, Lehtinen toteaa.

Poliisi selvittää nyt miesten yhteyksiä Suomeen ja erityisesti niin Porvooseen kuin Tampereelle. Ilmeisesti ainakin vanhempi veljistä on joko asunut tai ainakin viettänyt pidempiä aikoja Suomessa, Lehtinen kertoo.

Epäillyt ampujat ovat vuonna 1989 ja 1994 syntyneitä miehiä, jotka ovat Ruotsin kansalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat