MTV Uutisten tiedot: Hetemäen työryhmä suosittelemassa merkittävää rajoitusten purkamista – näitä konkreettisia päätöksiä odotetaan huomenna

MTV:n tiedot: Näistä asioista hallitus huomenna päättää – politiikan toimittaja listaa ydinkohdat 3:52
Katso videolta pähkinänkuoressa: näistä asioista hallitus päättää huomenna.

Hallitus työstää huomenna neuvotteluissaan Säätytalossa kokonaisarviota koronarajoitusten purkamisesta.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen johtama työryhmä aikoo ennakkotietojen perusteella suosittaa merkittävää rajoitusten avaamista.

Huomenna konkreettisia päätöksiä odotetaan MTV Uutisten tietojen mukaan kuitenkin vasta lähinnä siitä, avataanko toisen asteen oppilaitoksia, korkeakouluja ja harrastuspaikkoja. Hallitus päätti keskiviikkona, että varhaiskasvatus ja peruskoulut avataan lähiopetukselle torstaina 14.5.

Työelämäprofessori Vesa Vihriälän johtama yritystukityöryhmä on saanut jatkoaikaa, joten yritystukipäätöksiä ei ole vielä huomenna odotettavissa. Hallituksen esitystä eduskunnan edellyttämästä ravintoloiden korvauspaketista viimeistellään, ja se on tarkoitus antaa ensi viikolla.

Ravintolassa ruokailemisen sallimisesta ei odoteta päätöstä vielä huomenna. Aiemmilla päätöksillä ravintoloiden ovet ovat kiinni ruoan noutamista lukuunottamatta kuun loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat