Mainos

MTV Uutiset Tukholmassa: Sukelluskohu ei hetkauta arkea

Ruotsin puolustusvoimien epäilyt ”vieraasta vedenalaisesta toiminnasta” Tukholman saaristossa eivät tunnu hetkauttavan tavallisten tukholmalaisten arkea. Viranomaiset toimivat kuitenkin yhä suuremman paineen alla, arvioi Tukholmasta MTV:n uutisten toimittaja Matias Åberg.

Vieraan vedenalaisen toiminnan etsiminen jatkuu Tukholman edustalla viidettä päivää median ja kansalaisten kasvavien vaatimusten keskellä.

MTV:n uutisten Tukholman toimittaja Matias Åberg kertoo, että tavalliset tukholmalaiset suhtautuvat tapahtuneeseen kuitenkin ihmeen rauhallisesti.

– Tukholmassa tämä ei ole ollut niin suuri keskustelunaihe kuin voisi kuvitella. Jos Suomen pääkaupungin saaristossa olisi käynnissä samanlainen operaatio, keskustelu olisi varmasti kiivaampaa. Uskon, että koska ruotsalaisilla ei ole samanlaista sotahistoriaa kuin suomalaisilla eikä heillä ole samalla tavalla totuttu Venäjän pelkoon, tilanteeseen on suhtauduttu varsin rauhallisesti. Toki se on herättänyt kysymyksiä.

”Tapahtumia peittää epämääräisyyden verho”

Median ja yleisön luomat paineet näkyvät viranomaisten toiminnassa Åbergin mukaan muun muassa annettujen tietojen epätarkkuutena.

– Puolustusvoimat esimerkiksi antoi sunnuntaina julkisuuteen virheellisen sijaintitiedon paikasta, jossa silminnäkijä oli ottanut valokuvan epäilyttävästä kohteesta. Puolustusvoimien viestintäpäällikkö Philip Simon sanoi eilen puolustusvoimien valehdelleen paikasta tarkoituksellisesti, jotta "vierasta valtiota" ei olisi autettu.  Puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson kertoi puolestaan tänään, että he eivät ole levittäneet väärää tietoa tahallisesti. Kaiken kaikkiaan tapahtumia peittää jonkinlainen epämääräisyyden verho.

Kaikki kivet käännetään, maksoi mitä maksoi

Ruotsin mediassa on kritisoitu tähän mennessä muun muassa sitä, että etsinnöissä ei ole voitu käyttää tarpeeksi hyvin varusteltuja helikoptereita – Ruotsissa sukellusvenejahtiin erikoistuneita helikoptereita ei nimittäin ole.

Puolustusvoimien komentajan mukaan rahan puute ei kuitenkaan jarruta operaatiota, vaan se jatkuu ”niin pitkään kuin on tarpeen”. Etsintäoperaatiolla Ruotsi haluaa viestittää, että maa on valmis toimintaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.