Mainos

MTV:n selvitys: Viina käy kaupaksi pohjoisessa ja pikkukunnissa

Utsjoella, Kittilässä ja Pertumaalla myydään tuoreen tilaston mukaan eniten väkeviä, olutta ja viiniä asukasta kohden.

Missä päin Suomea myydään eniten viinaa per asukas? Sosiaali- ja terveysalan tutkimuslaitoksen tuore tilasto on laskenut, paljonko väkeviä, olutta ja viiniä on myyty kussakin Suomen kunnassa. Tilaston mukaan suurimmillaan myynti oli puhtaaksi alkoholiksi muutettuna yli 40 litraa per asukas:

Alkoholin myynti/ asukas

1. Utsjoki

2. Kittilä

3. Pertunmaa

4. Töysä

5.Pulkkila

6. Inari

7. Loimaa

8. Hamina

9.Kuhmoinen

10. Joutsa

Jos tilastoihin olisi uskomista utsjokelaiset joisivat vuodessa parisataa pulloa Koskenkorvaa per nokka. Mutta listaykkösellä on hyvä selitys, nimittäin norjalaiset.

Kittilässä ja Inarissa syy löydetään etelän matkailijoista:

- Tämä on talvella Suomen suurin hiihtokeskus ja turistit tulevat tänne pitämään hauskaa, arvioi Kittilän kunnanjohtaja Seppo Maula.

Pertunmaalla tilastoa selitetään puolestaan kesäasukkailla:

- Meillä on Kuortin sivukylällä liikenneasema, joka kokoaa asiakkaita kolme miljoonaa vuodessa ja tälläkin hetkellä on kesäasukkaita, lomailijoita, ohikulkijoita eli kunnan väkilukukin on kolminkertainen, kertoo hallintojohtaja Osmo Ruuskanen.

Myös Kuhmoinen ja Joutsa vakuuttavat, että tilastot johtuvat kesäasukkaista. Töysässä kunnanjohtaja ilmoitti, ettei tilasto ainakaan hänen vikansa ole, hän kun on täysraitis eli Suomen suurin kyläkauppahan se myyntimäärän selittää.

Pulkkilassa viinavirta pannaan ohikulkijoiden syyksi:

- Tämä nelostien ja Kajaani- Raahe -tien risteys on liikenteen solmukohta, meillä on paljon ohikulkuliikennettä, kertoo Pulkkilan Alkon myymäläpäällikkö Maija-Liisa Similä.

Loimaalla ja Haminassa selitystä etsitään naapurikuntalaisista. Haminassa vehkalahtelaiset kävivät aiemmin Haminan puolella viinaostoksilla, nyt tilastojuoppous on ratkaistu kuntaliitoksella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.