MTV:n olympiaseuranta: Naisleijonat upealla esitykselle olympiapronssille – kapteenilta kaunis viesti Pasi Mustoselle

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset 8:06
MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä ruotii suomalaisten esitykset Pekingin olympialaisten parisprinteissä.

Pekingin olympialaisissa oli keskiviikkona viidestoista kilpailupäivä. MTV Urheilu seurasi tapahtumia tässä artikkelissa. 

Olympiaseuranta keskiviikkona 16.2.:

Klo 17.59: Kanada putosi ulos mitalipeleistä miesten jääkiekossa, kun se kärsi 1-2-tappion Ruotsille. Suomi kohtaa omassa välierässään Slovakian ja Ruotsi Venäjän.

Klo 16.44: Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski lähetti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa viestin Pasi Mustoselle, joka joutui jättämään joukkueen kesken turnauksen perheessä sattuneen sairastapauksen vuoksi.

– Tuntuu uskomattamalta. Olen niin ylpeä tästä joukkueesta ja kuinka hitsauduimme yhteen ryhmänä. Nämä ovat erityisiä hetkiä. Meillä on paljon tyttöjä, joilla ei ole olympiamitaleja ja se on erityistä. Kiitos sinulle, kiitos todella paljon, Hiirikoski totesi lopuksi viestinä Mustoselle.

Klo 15.35: Se on siinä! Naisleijonat juhlii olympiapronssia.

Suomi kaataa Sveitsin 4–0. Suomen maalit merkittiin Viivi Vainikalle, Susanna Tapanille, Nelli Laitiselle ja Michelle Karviselle. Anni Keisalalle nollapeli 15 torjunnalla.

Klo 15.33: Suomi 4–0-johtoon!

Ylivoima tuottaa tulosta. Michelle Karvinen sivaltaa suoraan Petra Niemisen syötöstä kiekon verkkoon. 56,6 sekuntia, sitten Suomi juhlii pronssimitaleita.

Klo 15.30: Eiköhän se ala olla siinä. Sveitsin Lena Marie Lutz kahden minuutin jäähylle, kun ottelua on jäljellä 2.51.

Klo 15.25: Suomi 3–0-johtoon!

Nelli Laitinen laukoo upeasti suoraan syötöstä kiekon Sveitsin maaliin ajassa 54.24. Maali on ylivoimamaali, sillä Sveitsin Laura Zimmerman istuu jäähyaitiossa ajeltuaan Sanni Hakalan rumasti laitaan. Upean syötön Laitisen maaliin tarjoilee Elisa Holopainen. Syöttöpiste myös Ronja Savolaiselle. Pronssimitali alkaa jo maistua suussa.

Lisätään sen verran, että hidastus paljastaa Laitisen laukauksen hieman epäonnistuneen, mutta maaliin se painui yhtä kaikki.

Klo 15.15: Suomi hakee ottelulle lopullista sinettiä. Viivi Vainikka purjehtii Sveitsin maalille, mutta ujutus längistä ei aivan onnistu. Ottelua jäljellä reilut 11 minuuttia.

Klo 15.06: Suomi siirtyy 2–0-johtoon!

Susanna Tapani riistää alivoimalla kiekon ja laukoo sen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi vastustamattomasti Sveitsin verkkoon. Kolmatta erää pelattu 3.24. Jäähyllä istui Sofianna Sundelin, syy: liikaa pelaajia jäällä.

Klo 14.50: Erätaukolukemikseksi erittäin mielenkiintoinen juttu Suomen miesten parisprintin taktisesta onnistumisesta. Valmentaja Teemu Pasanen, Iivo Niskanen ja Joni Mäki avaavat suomalaissuunnitelmaa, jolla kukistui Norjaa lukuun ottamatta kaikki muut maat.

Klo 14.47: Toinen erä päättyy ja Suomi pitää sitkeästi kiinnin 1–0-johdostaan. Pronssimitali on enää 20 minuutin päässä!

Eikä tässä ottelussa Naisleijonilla ole mitään hätää ollut. Päinvastoin, lähempänä on ollut Suomen toinen maali kuin Sveitsin tasoitus.

Klo 14.41: Susanna Tapani pääsee hyvään vetopaikkaan ja aiheuttaa mehukkaan paluukiekon, mutta muut suomalaishyökkääjät eivät pääse osingolle. Edelleen peli 1–0 Suomelle.

Sveitsi joutuu alivoimalle, kun Keely Moy antaa poikkaria Jenniina Nylundille. Suomelle siis ylivoima! Joko nyt helähtää toinen maali?

Klo 14.35: Suomi tappaa Laitisen jäähyn ja on siirtyä kahteenkin eri otteeseen kahden maalin johtoon, mutta Brandli pitää Sveitsiä pystyssä. Kolme torjuntaa lyhyen ajan sisään maalivahdille.

Klo 14.31: Sveitsi pääsee läpiajoon, mutta Anni Keisala torjuu upeasti! Suomen johto säilyy ainakin toistaiseksi. Tilannetta seuraavasta pyörityksestä Suomi saa jäähyn, Nelli Laitinen kaksiminuuttiselle kampituksesta.

Klo 14.26: Nelli Laitisella loistava paikka tuplata Suomen johto, kun hän pääsee tuomaan kiekkoa ylös kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä. Laitisen laukaus pysähtyy kuitenkin Andrea Brandlin torjuntaan.

Klo 14.16: Suomi tappaa alivoiman. Jäähyltä kaukaloon luistellut Jenni Hiirikoski saa laukauksen rystyltä. Aloitus Sveitsin päähän.

Klo 14.15: Toinen erä Naisleijonien pronssiottelusta Sveitsiä vastaan on käynnissä. Suomi on ensimmäisen minuutin alivoimalla, kun Jenni Hiirikoski istuu kaksiminuuttista.

Klo 14.00: Ensimmäinen erä päättyy. Naisleijonat johtaa Sveitsiä pronssiottelussa 20 minuutin pelin jälkeen 1–0 Viivi Vainikan osumalla.

Klo 13.59: Suomi alivoimalle! Jenni Hiirikoski antaa aivan turhaan poikittaista mailaa sveitsiläispelaajalle. Heikkoa pelaamista kapteenilta, joka hetkeä aiemmin oli antanut harhasyötön suoraan vastustajan lapaan. Alivoima vaikuttaa kuitenkin kestävän erän loppuun asti. Rangaistusta jää toisen erän alkuun vielä minuutti jäljelle.

Klo 13.55: Peli aaltoilee, mutta on pääosin edelleen Sveitsin päädyssä. Nelli Laitiselta komea nousu siniviivalta. Sveitsin kärkikarvaaja vipuun ja sitten laukaus kohti maalia. Andrea Brandli torjuu. 

Klo 13.53: Avauserää jäljellä vajaat viisi minuuttia. Suomi johtaa Sveitsiä olympialaisten pronssiottelussa 1–0.

Klo 13.51: Suomelta nyt pientä sekoilua omalla alueella ylivoimalla. Maalivahti Anni Keisala kadottaa lätkän ja Sveitsi pääsee tappamaan arvokkaita sekunteja Suomen päässä. Ylivoima on sitä myöten ohi.

Klo 13.50: Suomen ylivoima pyörii hyvin, mutta Petra Niemisen laukaus jää heppoiseksi. Yli minuutti vielä Sveitsin jäähyä jäljellä.

Klo 13.48: Naisleijonilla nyt vahva ote. Maalia seuraa hyvä pyöritys Sveitsin päädyssä ja vastustaja joutuu ottamaan kaksiminuuttisen kampituksesta. Suomi ylivoimalle!

Klo 13.46: Suomi siirtyy 1–0-johtoon!

Viivi Vainikka sysää irtokiekon rysään heti tapetun jäähyn jälkeen suoran hyökkäyksen päätteeksi. Naisleijonat on kiinni pronssissa! Tosin ottelua on vielä ylsi kaksi erää jäljellä, joten ei vielä juhlita mitalia.

Klo 13.45: Suomi joutuu alivoimalle erän puolivälin tienoilla, kun Tanja Niskanen ottaa kaksiminuuttisen. Sveitsin ylivoima ei kuitenkaan vaikuta pääsevän kunnolla käyntiin. Suomi saa yhden vaarallisen laukauksen jälkeen purettua tilanteen ja jäähyn lopulta tapettua.

Klo 13.39: Naisleijonien ja Sveitsin välinen olympiapronssiottelu on tilanteessa 0–0. Kummallakaan joukkueella ei vielä ole ollut mainittavia maalintekopaikkoja. 

Ottelua on pelattu noin seitsemän minuuttia.

Klo 13.30: Iivo Niskanen myönsi parisprintin jälkeen, että hänen olympialaisensa saattavat olla jo paketissa. Lisää tästä seuraavassa: 

Klo 12.23: MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän ensi kommentit miesten parisprintistä: 

– Iivon (Niskanen) kohdalla vähän ilkeääkin sanoa, että odotin enemmän. Hän on ollut meidän ihmemiehemme, mutta alkaahan se hänelläkin jo painaa. Näki, että on kovat kisat takana ja raskaat kelit, kovat pakkaset.

– Joni Mäki yllätti positiivisesti. Hän suoriutui erinomaisesti omasta tehtävästään, ja varsinkin tämä viimeinen osuus oli hyvin taktikoitu. Se toi sitten mitalin. Aivan loistava valinta (Niskasen pariksi).

Katso Isometsän kommentit kokonaisuudessaan artikkelin pääkuvan videolta.

Klo 12.11: Lopulliset sijoitukset miesten parisprintissä:

1. Norja
2. Suomi
3. Venäjä
4. Ruotsi
5. Kanada
6. Italia
7. Ranska
8. Sveitsi
9. Yhdysvallat
10. Itävalta

Klo 12.07: Joni Mäeltä aivan huikea veto loppukirissä, jossa Johannes Hösflot Kläbolle ei tokikaan ollut vastusta, mutta Aleksandr Terentjev hyytyi suomalaisen vauhdissa.

Mäeltä upeat kisat olympialaisissa, kun muistetaan, että hän otti sprintissä neljännen sijan.

Iivo Niskanen puolestaan pokkaa Pekingistä täyden värisuoran eli kultaa, hopeaa ja pronssia. Toki 50 kilometrin vapaa on vielä jäljellä.

Klo 12.04: Joni Mäki ottaa kakkospaikan. Venäjän Aleksandr Terentjev haastaa suomalaista. Norjan Johannes Kläbo menee menojaan! Terentjev ei kestä Mäen kyydissä. Suomi ottaa hopeaa!

Klo 12.01: Johannes Kläbo, Aleksander Terentjev, Joni Mäki! Mäki ottaa kärkipaikan. Nyt taistellaan, minkä väristä mitalia tulee!

Klo 12.00: Venäjä, Norja ja Suomi ovat karussa muilta! Niskanen nousee kärkeen ja repii kolmikon eroa muihin maihin. Mitali näyttää nyt varmalta! 

Klo 11.58: Iivo Niskanen lyö kaasun pohjaan! Myös Aleksandr Bolshunov ja Norjan Erik Valnes ovat huippuiskussa! Nyt on viimeinen osuus käynnissä kisan avaushiihtäjillä!

Klo 11.56: Ranskan Jouve on nyt ottanut paikan kärjessä. Kläbo, Mäki, Terentjev seuraavat perässä. Kahdeksan joukkuetta on yhdessä ryppäässä.

Klo 11.55: Ankkurien toinen osuus nyt käynnissä! Joni Mäki on hyvin kärkikolmikossa Aleksandr Terentjevin ja Johannes Kläbon kanssa.

Klo 11.53: Vielä ei ole tullut ratkaisua suuntaan tai toiseen. Porukka on kasassa. Niskanen on nyt kolmantena, Venäjän ja Norjan takana.

Klo 11.50: Iivo Niskanen odottaa toista hiihtovuoroaan maalialueella. Joni Mäki on hyvin kärkiporukassa.

Klo 11.48: Joni Mäki pääsee vaihdon jälkeen toisena heti Norjan Johannes Hösflot Kläbon perään. Meno on edelleen suhteellisen rauhallista.

Klo 11.45: Miesten parisprinttikisa on käynnissä! Iivo Niskanen jättäytyy porukan keskelle ensimmäisessä vedossaan. Nyt pitää kyttäillä ja iskeä jäitä hattuun.

Klo 11.37: Saksa voittaa! Ruotsi toinen, Venäjä kolmas. Suomelle valtava pettymys ja neljäs sija naisten parisprintissä! 

Krista Pärmäkoski ei kestä lopputaistossa mitalikolmikon vauhdissa ja jää viimeisellä 400 metrillä muista selvästi. Suomi on maalissa 3,86 sekuntia Saksaa perässä.

Ruotsi häviää Saksalle 0,17 sekuntia, ja Venäjä puolestaan 0,71 sekuntia.

Viides on Yhdysvallat, kuudes Itävalta, sitten Sveitsi, Norja, Puola ja Ranska.

Myös Norjalle karmaiseva tulos.

Klo 11.36: Pärmäkoski jää kärkikolmikosta! Saksakin on puhki. Nyt pitää taistella loppuun asti. 

Klo 11.35: Suomi ja Saksa ovat nyt karuissa muilta, kun Krista Pärmäkoski ampaisee ankkariosuudelle! Venäjä ja Ruotsi yrittävät kuroa Pärmäkosken etumatkaa kiinni. Porukka menee taas kasaan. 

Klo 11.32: Saksan Hennig ja Niskanen iskevät stadionin nousuun ja saavat eroa muihin! Ero repeää kolmeen muuhun! Loistava veto Niskaselta! Nyt maistuu jo mitalilta – onko se kultainen!?

Klo 11.30: Kerttu Niskanen näyttää väsyneeltä. On yhä kärjessä, mutta neljä joukkuetta sinnittelee suomalaisen kannoilla. Niskasen viimeinen veto käynnissä.

Klo 11.28: Porukka repeilee! Mitalin kannalta näyttää todella hyvältä. Venäjän Neprjajeva on väsähtänyt. Suomi ja Ruotsi on karussa muilta!

Klo 11.26: Suomi on mukana kärkiporukassa. Norja on jäänyt muista yli viiden sekunnin päähän. Nyt on käynnissä Pärmäkosken toinen veto.

Klo 11.24: Niskanen tekee töitä hurjasti. Norjalta katkeaa sauva! Tirill Udnes Wengiltä katkeaa sauva ja Norja putoaa kauaksi kärjestä. Niskanen saa tiedon ladun varrelta! Nyt on paikka iskeä!

Klo 11.22: Kerttu Niskanen lähtee toiselle osuudelleen! Suomi on kolmantena vaihdossa, mutta Niskanen ottaa nopeasti paikan kärjessä.

Klo 11.20: Porukka pysyy vauhdista huolimatta hyvin kasassa. Pärmäkoski on kärjessä vierellään Yhdysvaltojen Jessie Diggins. 

Parisprintissä hiihdetään siis yhteensä kuusi osuutta, kolme kummallekin vuorolle. Suomen ankkuri Pärmäkoski hiihtää nyt ensimmäistä vetoaan. 

Klo 11.18: Niskanen tulee vaihtoon kärjessä. Krista Pärmäkoski lähtee heti täyteen vauhtiin! Suomi dominoi nyt kilpailun rytmiä.

Klo 11.15: Naisten finaali on käynnissä! Kerttu Niskanen pääsee heti kärkeen ja lähtee vetämään letkaa. 

Klo 11.08: Naisten finaalissa hiihtävät Suomen lisäksi Ruotsi, Venäjä, Norja, USA, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Ranska ja Puola. Niskanen on Suomen avausosuuden hiihtäjä, ja saa vastaansa muun muassa Venäjän Julia Stupakin, Ruotsin Maja Dahlqvistin, Norjan Tirill Udnes Wengin ja USA:n Rosie Brennanin.

Pärmäkosken kanssa matkaa taivaltaa muun muassa Venäjän Natalija Neprjajeva, Ruotsin Jonna Sundling, Norjan Maiken Caspersen Falla ja USA:n Jessie Diggins.

Klo 11.01: Italia rynnistää erävoittoon. Myös Ruotsi, Sveitsi ja Itävalta suoraan jatkoon. Venäjä ja USA aikavertailun kautta finaaliin! Saksan kisa meni pieleen. Janosch Bruggerin suksi irtoaa loppukiritaiston yhteydessä ja hän joutuu hiihtämään yhdellä suksella maaliin.

Klo 10.59: Tässä erässä tullaan näkemään tiukka kiritaisto finaalipaikoista, sillä pääryhmässä on vielä kahdeksan joukkuetta.

Klo 10.57: Viimeiseen vaihtoon tullaan Ruotsin johdolla.

Klo 10.55: Bolshunov joutuu tekemään nyt erävaiheessa huomattavasti enemmän töitä kuin hän olisi varmasti toivonut. Venäläistykki on kuitenkin hiihtänyt jo kärkiryhmän kiinni, mutta tämä vie varmasti voimavaroja venäläistykiltä.

Klo 10.54: Venäjä on nyt vaikeuksissa! Aleksandr Terentev kaatuu laskuosuudella ja putoaa kärkiryhmästä! Ero kärkeen 6,4 sekuntia.

Klo 10.51: Ei sitä eroa loppujen lopuksi niin paljon syntynytkään. Kärkiryhmässä nyt seitsemän joukkuetta, mutta takaa tulevat pyrkivät vielä tiukasti mukaan.

Klo 10.49: Ruotsi ja Kiina karkaavat muilta! Bolshunov ottaa taustalla todella rauhallisesti eikä panikoi kaksikon irtiotosta. Pääryhmä kuroo eroa umpeen rutkasti laskuosuudella.

Klo 10.48: Koko pakka on toisessa vaihdossa yhä kasassa! Nyt Kiina lisää vauhtia ja siirtyy kärkipaikalle! Vain Ruotsi näyttää pyrkivän Kiinan kantaan.

Klo 10.45: Tiiviissä nipussa tullaan. Kaikki 12 joukkuetta ovat yhdessä nipussa

Klo 10.40: Toinen erä käynnissä! Toisesa erässä hiihtävät Venäjä, Ruotsi, Italia, Sveitsi, Saksa, USA, Kiina, Itävalta, Latvia, Puola, Ukraina ja Islanti.

Klo 10.35: Norja hiihtää erävoittoon ennen Ranskaa, Suomea ja Kanadaa. Tämä nelikko etenee myös suoraan finaaliin! Viro (20.24,2) ja Valko-Venäjä (20.34,0) aikavertailuun.

Klo 10.33: Hyvältä näyttää Mäenkin hiihto! Suomalainen sprinttitykki tuo Suomen kärjessä pitkään laskuun.

Klo 10.31: Niskaselta vahva näyttö viimeisellä osuudellaan. Mäki singahtaa kärjessä viimeiselle kierrokselle. Kuusi joukkuetta selvästi karussa muilta. Neljä joukkuetta etenee suoraan finaaliin.

Klo 10.30: Iivo Niskanen lisää nyt kaasua helpottaakseen Mäen viimeistä osuutta. Joukko harvenee nyt kunnolla. Vain Kanada pysyy Niskasen kyydissä. Muut ovat jääneet jo muutaman sekunnin kärkikaksikosta.

Klo 10.29: Mäen johdolla tullaan jälleen vaihtoon. 12 joukkuetta on yhä yhdessä nipussa.

Klo 10.27: Ranskan Richard Jouve lisää nyt selkeästi vauhtia, mutta kärkijoukko pysyy yhä tiiviinä. Joni Mäki hiihtää aivan Jouven rinnalla.

Klo 10.25: Suomi kärjessä toiseen vaihtoon, muut seuraavat perässä. Kärkiryhmässä nyt 11 joukkuetta. Iso-Britannia on pudonnut kyydistä.

Klo 10.24: Iivo Niskanen vetää joukkoja radan nousuosuudella ja pyrkii hieman hajottamaan suurta kärkinippua.

Klo 10.23: Joni Mäki tuo Suomen ensimmäisenä toiseen vaihtoon. 12 joukkuetta vielä mukana kärkiryhmässä.

Klo 10.18: Etelä-Korean johto ei kauaa kestä. Pääjoukko laskee korealaisen alta aikayksikön kiinni. Ensimmäiseen vaihtoon tullaan valtavassa nipussa ja Etelä-Korea putoaa seitsemän sekunnin päähän muista.

Klo 10.16: Etelä-Korea päättää kokeilla rohkeaa taktiikkaa ja karkaa pääjoukolta. Muut joukkueet ottavat vielä hyvinkin maltillisesti.

Klo 10.15: Miesten ensimmäinen välierä käynnissä! Iivo Niskanen vie Suomen avausosuutta.

Klo 10.11: Seuraavana vuorossa miesten ensimmäinen välierä, jossa Suomen Iivo Niskanen ja Joni Mäki ovat mukana. Suomen lisäksi erässä hiihtävät Norja, Ranska, Iso-Britannia, Tshekki, Romania, Kanada, Slovenia, Valko-Venäjä, Etelä-Korea, Viro, Australia ja Liettua.

Klo 10.10: Kärkijoukkueiden osalta on todella vaikea vetää johtopäätöksiä finaalia ajatellen, sillä hiihtäjät pitivät korttinsa vahvasti piilossa. Pärmäkosken ja Niskasen hiihto näytti kuitenkin erittäin hyvältä ja tasapainoiselta.

Klo 10.08: Venäjä ottaa erävoiton, Pärmäkoski tuo Suomen toisena maaliviivan yli. Myös Norja ja Ruotsi nappaavat finaalipaikan.

Myös Ranska ja Puola etenevät tästä erästä aikavertailun perusteella jatkoon.

Klo 10.04: Nyt putoaa Ranskakin kyydistä. Kärkinelikko Ruotsi, Venäjä, Suomi ja Norja saapuvat viimeiseen vaihtoon Niskasen johdolla.

Klo 10.00: Niskanen lähtee viimeiselle hiihtokierrokselleen. Ranska sinnittelee yhä Venäjän, Norjan, Suomen ja Ruotsin kyydissä.

Klo 9.59: Puolalla on nyt vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana ja kärkiryhmä on tiivistymässä viisikoksi.

Klo 9.56: Kolmas vaihto: Tshekki ja Italia ovat pudonneet kärkiryhmästä. Kärjessä nyt kuusi joukkuetta: Suomi, Venäjä, Norja, Ruotsi, Puola ja Ranska. Krista Pärmäkoski tuo joukon radan ensimmäiseen nousuun.

Klo 9.53: Kerttu Niskanen on siirtynyt letkan keulille, mutta pian tästä Julia Stupak ottaa jälleen paikan ryhmän kärjestä.

Klo 9.52: Toiseen vaihtoon tullaan kahdeksan joukkueen ryhmässä. Krista Pärmäkoski tuo Suomen vaihtoon toisena.

Klo 9.50: Natalija Neprjajeva yrittää tarjota muille vetovuoroa, mutta kukaan ei suostu ottamaan kärkipaikkaa. Neprjajeva pyörittelee turhautuneena päätään ja joutuu jatkamaan keulilla.

Klo 9.49: Ensimmäiseen vaihtoon tullaan Venäjän, Ruotsin, Suomen ja Norjan johdolla. Nelikko repi vaihtoon tullessa pienen eron muihin, mutta vaihdon jälkeen kärkikahdeksikko on yhä yhdessä nipussa.

Klo 9.48: Niskasen suksi näyttää toimivan erinomaisesti. Suomalaistykki nousee laskuosuudella Venäjän rinnalle!

Klo 9.47: Venäjä ottaa lähdössä keulapaikan ja Niskanen iskee heti Julia Stupakin kantaan kiinni toiseksi. Yhdessä nipussa tullaan ensimmäistä nousua.

Klo 9.45: Toinen välierähiihto on käynnissä! Kerttu Niskanen aloittaa Suomen urakan.

Klo 9.44: Suomen kanssa samassa välierässä hiihtävät Venäjä, Norja, Ruotsi, Tshekki, Italia, Puola, Ranska, Kazakstan, Viro, Etelä-Korea, Kreikka, Brasilia ja Liettua.

Klo 9.43: Seuraavaksi siirrymme jännittämään naisten toista välierää, jossa Suomen Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hataavat menestystä!

Klo 9.38: Saksa ottaa erävoiton, USA on toinen ja Itävalta kolmas. Sveitsi tulee maaliin neljäntenä ja ottaa viimeisen suoran finaalipaikan.

Kiina (23.43,9) ja Kanada (24.03,7) joutuvat jännittämään finaalipaikkaa aikavertailussa.

Klo 9.34: Saksa, USA ja Itävalta tulevat viimeiseen vaihtoon. Kärkikolmikko on karannut muilta ja voi halutessaan säästellä jo voimiaan finaalia ajatellen. Neljäntenä hiihtävä Sveitsi on jäänyt kolmikosta jo yli 27 sekuntia. Neljä parasta etenee siis suoraan finaaliin.

Klo 9.30: Jessie Digginsin hiihto näyttää todella hyvältä ja hän tuo USA:n ykkösenä vaihtoon. Saksa ja Itävalta roikkuvat kuitenkin yhä mukana. Sveitsin Nadine Fähndrich ajoi kärkikolmikon melkein kiinni. Ero kuitenkin kasvaa heti vaihdon jälkeen.

Klo 9.27: Teresa Stadlober tuo Itävallan ykkösenä vaihtoon. Itävalta, Saksa ja USA ovat nyt 12,4 sekuntia neljäntenä olevan Sveitsin edellä. 

Klo 9.25: USA:n Rosie Brennan lyö kaasua pitkässä nousussa. USA, Itävalta ja Saksa karkaavat muilta!

Klo 9.22: USA, Saksa, Slovenia, Sveitsi, Itävalta, Kanada ja Kiina tulevat toiseen vaihtoon yhdessä letkassa.

Klo 9.18: USA:n komennossa tullaan ensimmäinen vaihtoon. Seitsemän joukkuetta on hieman karussa muista.

Klo 9.15: Naisten ensimmäinen välierä on nyt käynnissä! 

Klo 9.14: Ensimmäisessä välierässä hiihtävät USA, Sveitsi, Slovenia, Saksa, Itävalta, Kanada, Kiina, Ukraina, Valko-Venäjä, Kroatia, Australia, Turkki ja Latvia.

Klo 9.12: Kummankin välierän neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan olympiafinaaliin! Tämän lisäksi vielä kaksi joukkuetta pääsee finaaliin aikavertailun perusteella.

Klo 9.10: Parisprintin välierät pyörähtävät käyntiin naisten välierillä viiden minuutin kuluttua! Niskanen ja Pärmäkoski hiihtävät toisessa välierässä, jossa mukana ovat myös ennakkosuosikit Norja, Venäjä ja Ruotsi.

Klo 9.05: Sotshissa vuonna 2014 parisprintin olympiakultaa Iivo Niskasen kanssa voittanut Sami Jauhojärvi oli juuri MTV Uutisaamun vieraana ennakoimassa päivän olympiahiihtoja. 

– Miehissä on jopa parempi mahdollisuus saada mitali kuin naisissa. Miesten puolella Venäjä ja Norja suosikit, sitten on Suomi haastajana. Naisissa on kuitenkin neljä erittäin kovaa joukkuetta taistelemassa mitaleista Suomen lisäksi, Jauhojärvi ennakoi.

Klo 8.56: MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen viestittää, että sää Zhangjiakoun hiihtostadionilta on aurinkoinen. Lämpötila mittarissa näyttää -5. Olosuhteet parisprinteissä ovat siis erittäin otolliset tänään.

Klo 8.52: Slovakian voitto luo mielenkiintoisen asetelman myös välieriin. Jos Suomi voittaa tänään Sveitsin, kohtaa Suomi välierässä Slovakian alkulohkojen määrittämän rankingin perusteella.

Klo 8.49: Slovakia etenee välieriin! Peter Cehlarik onnistuu ainoana voittomaalikilpailussa ja vie Slovakian välieriin! USA:n turnaus päättyy rajuun pettymykseen.

Klo 8.48: USA:n ja Slovakian puolivälierä on edennyt voittomaalikilpailuun. Kolmen kierroksen jälkeen tilanne on yhä tasan.

Klo 8.45: Suomen mieskaksikko Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtää ensimmäisessä erässä yhdessä Norjan, Ranskan, Iso-Britannian, Tshekin, Romanian, Kanadan, Slovenian, Valko-Venäjän, Etelä-Korean, Viron, Australian ja Liettuan kanssa.

Klo 8.40: Leijonat kohtaa tänään puolivälierissä Sveitsin klo 10.40 alkaen. Suomen maalilla torjuu tänään Harri Säteri. Tässä on Leijonien ketjukoostumukset: 

Maalilla:
29 Harri Säteri

Varalla:
45 Jussi Olkinuora

1:
60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen

3:
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 71 Leo Komarov
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Klo 8.38: Ranskan Clement Noel voittaa pujottelun olympiakultaa! Itävallan Johannes Strolz ottaa hopeaa (+0,61) ja Norjan Sebastian Foss-Solevaag pronssille (+0,70).

Klo 8.37: Niskanen hiihtää Suomen naisista ensimmäisenä ja Pärmäkoski toisena. Niskanen saa omilla osuuksillaan vastaansa muun muassa Julia Stupakin, Maja Dahlqvistin ja Tilil Udnes Wengin. Pärmäkoski saa vastaansa Natalija Neprjajevan, Jonna Sundlingin ja Maiken Caspersen Fallan.

Klo 8.30: Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtävät tänään toisessa välierässä, jossa mukana ovat ennakkosuosikeista myös Ruotsi, Norja ja Ruotsi. 

Muut maat Suomen erässä ovat Tshekki, Italia, Puola, Ranska, Kazakstan, Viro, Etelä-Korea, Kreikka, Brasilia ja Liettua.

Klo 8.07: Myös Venäjän ja Tanskan puolivälieräottelu on saatu käyntiin miesten jääkiekossa.

Klo 7.50: Hienon suomalaispäivän suurin mielenkiinto kohdistuu hiihtoladuille, jossa kisataan tänään sekä miesten että naisten parisprintit. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä povaa Suomen taistelevan jopa kahdesta olympiakullasta.

Klo 7.45: Miesten pujottelun toinen kierros on käynnissä! Avauskierroksen jälkeen kisaa johtaa Itävallan Johannes Stroltz ennen Norjan Henrik Kristofferssenia (+0,02) ja Sebastian Foss-Solevaagia (+0,06).

Klo 7.30: Miesten jääkiekon puolivälierissä USA johtaa Slovakiaa 2-1-lukemin kahden erän jälkeen.

Klo 7.00: Naisleijonat taistelee tänään pronssimitaleista, kun se kohtaa Sveitsin klo 13.30 Suomen aikaa. Tällaisella kokoonpanolla Suomi lähtee pronssiotteluun:

Maalilla:
36 Anni Keisala

Varalla:
18 Meeri Räisänen

1:
33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen

2:
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
8 Ella Viitasuo – 15 Minnamari Tuominen

3:
23 Sanni Hakala – 61 Tanja Niskanen – 34 Sofianna Sundelin
9 Nelli Laitinen – 7 Sanni Rantala

4:
27 Julia Liikala – 28 Jenniina Nylund – 32 Emilia Vesa  
2 Sini Karjalainen

13. hyökkääjä:
12 Sanni Vanhanen

Klo 6.40: USA:n ja Slovakian välinen miesten jääkiekkoturnauksen puolivälieräottelu on avauserän jälkeen tilanteessa 1-1!

TPS:stä tuttu 17-vuotias slovakkilupaus Juraj Slafkovsky iski ensimmäisessä erässä jo turnauksen viidennen maalinsa.

Klo 5.15: Miesten pujottelun 1. kierroksella on päästy jo kuuman ryhmän ulkopuolelle. 38 laskijan jälkeen kärjen tilanne on seuraava: 1. Johannes Strolz (AUT), 2. Henrik Kristoffersen (NOR, +0,02), 3. Sebastian Foss-Solevaag (NOR, +0,06). Kahdeksan nopeinta laskijaa on 0,45 sekunnin sisällä toisistaan, joten mitalitaisto on tiukka, kun toinen kierros käynnistyy klo 7.45. Mukana ei ole suomalaisia. 

Klo 5.04: Päivän ensimmäiset olympiamitalit on ratkaistu. Miesten freestylehiihdon slopestyle-finaalin voitti Yhdysvaltojen Alexander Hall (90,01 pistettä). Hopealle ylsi Yhdysvaltojen Nicholas Goebber (86,48) ja pronssille Ruotsin Jesper Tjader (85,35). Mukana ei ollut suomalaisia. 

Klo 4.34: Olympialaisissa on tällä hetkellä tapahtumia miesten pujottelurinteessä, miesten freestylehiihdon slopestyle-finaalissa sekä naisten curlingin alkusarjassa. 

Slopestyle-finaalia johtaa kahden lasketun kierroksen jälkeen Yhdysvaltojen Alexander Hall. Jäljellä on vielä kolmas ja ratkaiseva kierros. 

Pujottelun 1. kierroksella on kärjessä kymmenen laskijan jälkeen Norjan Henrik Kristoffersen.

Päivän ensimmäinen suomalaistapahtuma alkaa siis klo 9.15, kun maastohiihdossa käynnistyy pariviestin (p) karsintavaihe. 

Klo 4.25: Valijeva-tapauksessa uusi paljastus

Venäläisen taitoluistelijatähden Kamila Valijevan dopingtapauksessa on saatu käänne yön aikana. The New York Times nimittäin uutisoi, että 15-vuotiaan olympiavoittajan joulukuussa antamasta dopingnäytteestä on löytynyt merkkejä kolmesta, ei ainoastaan yhdestä sydänlääkkeestä. 

Klo 4.25: Tervetuloa MTV Urheilun olympiaseurannan pariin! Edessä on todellinen Suomi-superpäivä.

Suomalaisesitykset avataan maastohiihdon odotetuissa perinteisen pariviesteissä, joissa mitalijahdissa ovat Suomen kaksikot Kerttu NiskanenKrista Pärmäkoski ja Iivo NiskanenJoni Mäki. Karsintavaihe alkaa klo 9.15, finaalivaihe (10 joukkuetta) klo 11.15. 

Alla olevissa linkeissä Suomen joukkueiden ennakkotunnelmia sekä muiden maiden kaksikoita pariviestiin:

Kaukalossa on kovat panokset, sillä Leijonat kohtaa Sveitsin puolivälieräottelussa klo 10.40 ja Naisleijonat taistelee pronssimitalista samaa maata vastaan klo 13.30. 

Lisäksi Suomella on joukkue ampumahiihdon naisten viestissä, joka alkaa klo 9.45. 


Lue myös:

    Uusimmat