Tähän Iivo Niskasen ja Joni Mäen olympiahopea ratkesi: "Se onnistui täydellisesti" – venäläismoka ei jäänyt huomaamatta

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset 8:06
Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset.

Iivo Niskasen, Joni Mäen ja Suomen valmennusjohdon etukäteen luoma taktiikka toimi täydellisesti olympiahopeajuhliin päättyneessä pariviestissä keskiviikkona

Niin Niskanen kuin Mäki sanoivat kisan jälkeen, että tarkoituksena oli sästellä voimia finaalin ensimmäiset neljä osuutta, jotta voimia jää molempien päätösetapeille. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi, että Suomen huomio oli varsinkin Ranskan, Ruotsin ja Italian joukkueissa. Venäjä ja Norja tiedettiin koviksi. 

– Tavoite oli, että pystymme tiputtamaan Iivon osuudella ne muut siitä pois, ja se onnistui täydellisesti, Pasanen totesi viitaten mitalikolmikon reilun kahdeksan sekunnin etumatkaan ankkuriosuuden alussa. 

– Joni vielä ratkaisi sen hopean lopussa. Oli kyllä kova veto! Pasanen hehkutti. 

Mäki kukisti loppukirissa Venäjän Aleksandr Terentjevin. Vapaan sprinttikisassa asemat olivat toisin päin ja Terentjev vei pronssin. 

Terentjev kaatui karsintahiihdossa. Edellisessä erässä hiihtäneet suomalaiset huomasivat tämän.

– Katsoin, että niillä oli vähän ohjelmaa tuossa alkuerässä. Tiesin, että hän joutui varmasti polttamaan kynttilää liikaa. Tiesin, että itselleni syntyy tuossa (lopussa) tilanne, kun osaan vain käyttää sen, Mäki kertasi. 

Johannes Hösflot Kläbo varmisti Norjan voittojuhlat ennen Mäkeä. 

– Voitettu mitali meille. Norja oli ennakkoon aika haastava pari lyödä. Vahva pari, mutta hyvin haastoimme, Niskanen totesi. 

– Kyllä ne pariviestit yleensä vain tahtovat ratketa viimeiseen osuuteen. Tämä ei tehnyt poikkeusta edellisiin, Pekingin mitalisuoransa varmistanut Niskanen päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat