MTV:n olympiaseuranta: Naisleijonien pudotuspelivastustaja selvillä – näin tiistain kisapäivä eteni

Koronakaranteenit ja Venäjän testituloksien puuttuminen puhuttavat olympiajääkiekossa – naisleijonat koki kiperän tappion Sveitsille, mitä ottelusta jäi käteen? 4:47
Karanteenit ja Venäjän testitulosten puuttuminen puhuttavat olympiakiekossa – mitä Naisleijonien Sveitsi-tappiosta jäi käteen?

Pekingin olympialaisissa oli seitsemäs kilpailupäivä tiistaina. MTV Urheilu seurasi sen tapahtumia tässä artikkelissa. 

Olympiaseuranta, tiistai 8. helmikuuta:

Klo 17.18: Taisto on tauonnut. Naisleijonat voittaa Venäjän A-lohkon päätösottelussa 5–0 ja nousee lohkon kolmossijalle. Puolivälierässä tulee vastaan B-lohkon voittaja Japani. Puolivälierät pelataan perjantaina ja lauantaina.

Maalivahti Anni Keisala piti Venäjää vastaan nollan 19 torjunnalla.

Klo 17.15: Ottelua enää yksi minuutti jäljellä. 5–0 edelleen taululla Suomen eduksi.

Klo 17.08: Kolmas erä on ollut Naisleijonilta toistaiseksi maltillisempi, mutta enää ei ole tarvinnut hurjastellakaan. 5–0-lukemat ovat pysyneet taululla, ja jäljellä on vajaat seitsemän minuuttia.

Klo 17.02: Jos Venäjä ei mainittavampaa kiriä saa aikaiseksi, Suomi on nousemassa keskinäisten otteluiden vertailulla A-lohkon kolmossijalle Venäjän ja Sveitsin ohi. Tällöin vastassa puolivälierässä olisi B-lohkon voittanut Japani.

Klo 16.51: Suomi–Venäjä-ottelun varsinaisen peliajan päätöserä on käynnissä. 

Klo 16.37: Kaksi erää Suomi–Venäjä-ottelua takana ja taululla ovat tylyt 5–0-lukemat Naisleijonien eduksi. Tällä haavaa Naisleijonat olisi nousemassa A-lohkon kolmossijalle ja puolivälierässä vastaan olisi tulossa B-lohkon ykkönen Japani.

Klo 16.30: Suomen 5–0-maali on korjattu Susanna Tapanin nimiin. Jenni Hiirikoskelle ja Noora Tulukselle syöttöpisteet naiseen.

Klo 16.23: Naisleijonien ajassa 31.06 syntyneen 5–0-maalin viimeistelee kapteeni Jenni Hiirikoski.

Klo 16.22: Venäjä vaihtaa maalille Valeria Merkushevan, joka ei ole vielä tässä turnauksessa pelannut. Ensihetket ovat kuitenkin karut: Naisleijonat painaa heti 5–0-häkin ylivoimalla!

Klo 16.21: No nyt uskaltaa sanoa, että osuman lopullinen videoveivaaminen on ohi. Venäjän haasto ei mene läpi, vaan Suomen maali pysyy voimassa, ja Suomi saa kaupan päälle ylivoiman.

Klo 16.20: Mutta tilanne ei ole vielä tässä. Venäjä haastaa jo hyväksytyn maalin hiukan epätoivoisestikin. Kelailu jatkuu.

Klo 16.18: Videoiden kelailu on ohi. Naisleijonien maali hyväksytään! 4–0 siis.

Klo 16.15: Ottelu on hurjaa katsottavaa. Naisleijonille jo neljäs rysä. Minnamari Tuominen lähettää kiekon ylivoimalla ranteella maalille, ja se kimpoaa Venäjän Jelena Provorovan kädestä häkkiin. 4–0, kun taistoa on takana 30.37.

Maalia tarkistellaan videoilta, kun Viivi Vainikka yrittää lyödä limppua maalin edessä maila korkealla, mutta Vainikka ei näytä osuvan pelivälineeseen ainakaan selkeästi.

Klo 16.09: Naisleijonat antaa Venäjälle kylmää kyytiä! Sanni Vanhanen tarjoilee ja Jenniina Nylund ampuu laatan Venäjän maalivahdin Maria Sorokinan mailan kautta längistä rysään. 3–0-maali syntyy ajassa 27.09.

Klo 15.58: Naisleijonien ja Venäjän välisen ottelun toinen erä on nyt vauhdissa.

Klo 15.44: Naisten Suomi–Venäjä-jääkiekko-ottelussa siirrytään ensimmäiselle erätauolle Suomen 2–0-johdossa.

Klo 15.40: Suomi rankaisee Venäjää nyt ylivoimalla! Taitava hyökkäysalueen klap-klap-syöttökuvio päättyy Michelle Karvisen ujutukseen luukulta: Naisleijonat 2–0-johtoon ajassa 18.18.

Klo 15.39: Naisleijonien ja Venäjän välistä ensimmäistä erää on reilut kaksi minuuttia jäljellä. Naisleijonat johtaa yhä 1–0.

Klo 15.23: Ottelua 9.06 takana ja Naisleijonat siirtyy 1–0-johtoon! Sanni Rantala painaa pelivälineen ranteella takakulmaan Tanja Niskasen tarjoilusta. Suomi johtaa ottelua ensimmäistä kertaa Pekingin olympiaturnauksessa.

Klo 15.21: Seitsemän minuuttia Suomen ja Venäjän ottelua pelattu. Tilanne edelleen 0–0. Naisleijonat on ennen tätä lohkovaiheen päätösotteluaan A-lohkossa viimeisenä eli viidentenä nollalla pisteellä, mutta A-lohkon kaikki viisi joukkuetta etenevät puolivälieriin.

Klo 15.15: Naisleijonat pelaa Venäjää vastaan kasvomaskeissa. Myös Kanada pelasi maanantaina Venäjää vastaan maskit kasvoilla. 

Venäläiset luopuivat maskeista sen sijaan ennen Naisleijonat-ottelun alkua, vaikka pelaajaesittelyissä maskit olivat vielä heillä yllä.

Klo 15.13: Nyt kolisee Venäjän maalin tolppa Elisa Holopaisen laukauksesta. Vasta reilu minuutti pelattu. Naisleijonat on tullut peliin rytinällä.

Klo 15.11: Naisleijonien ja Venäjän olympiakomitean joukkueen välinen lohkovaiheen päätösottelu on käynnissä. Naisleijonat luo vaarallisen hyökkäyksen heti ensi sekunneilla, mutta Michelle Karvisen rystynosto maalin edustalta painuu ohi.

Klo 14.46 Mörkö on palannut! Marko Anttila on päässyt pois koronakaranteenista ja liittynyt joukkueen mukaan kisakylään.

Klo 14.25: Kyseessä on samalla Suomen kaikkien aikojen paras sprinttisuoritus. Mäen neljättä sijaa ennen paras tulos oli Virpi Kuitusen viides sija Torinon sprintissä 2006.

Klo 14.17: Joni Mäki on sprintin olympiafinaalin neljäs. Harmillisen lähelle se jäi. Mäen suksi näytti luistavan loistavasti, kun hän lasketteli kärjen perässä loppusuoralle, mutta taistelu ei aivan riittänyt. Olympiakullan vie Norjan Johannes Hösflot Kläbo, hopean Italian Federico Pellegrino ja pronssia Venäjän Aleksandr Terentjev.

Klo 14.15: Joni Mäki taistelee olympiamitalista!

Klo 14.06: Naisten sprintin kaksi kirkkainta mitalia menevät Ruotsiin. Jonna Sundling ottaa selvän voiton ja Maja Dahlqvist on kakkonen. Pronssin vie Yhdysvaltain Jessie Diggins.

Klo 14.03: Mäen erä oli selvästi edellistä nopeampi, mikä tarkoittaa samalla sitä, ettei aikavertailuun jääneellä Sergei Ustjugovilla ole asiaa jatkoon. Finaaliin pääsivät Mäen ja Terentjevin erästä Ruotsin Oskar Svensson ja Venäjän Artjom Maltsev.

Klo 13.59: Joni Mäki hiihtää finaaliin! Pitkään aivan välieränsä häntäpäässä roikkunut Mäki laittoi maalisuoralla ison vaihteen silmään ja pyyhkäisi suoraan jatkoon erän kakkosena Venäjän Aleksandr Terentjevin takana.

Klo 13.51: Miesten sprintin ensimmäisessä välierässä nähdään huima loppukiritaisto. Sen ykköseksi venyttää Italian Pellegrino ennen Norjan Kläboa. Sergei Ustjugov oli melkein samassa rintamassa, mutta jää erän neljänneksi!

Klo 13.47: Naisten sprinttifinalistit ovat selvillä. Ensimmäisestä välierästä jatkavat Ruotsin Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist, Saksan Nadine Fändrich sekä USA:n Rosie Brennan. Toisesta erästä jatkavat vain Ruotsin Emma Ribom ja USA:n Jessie Diggins.

Klo 13.34: Kiinalainen hylättiin! Lauri Vuorisen erän tapahtumat käytiin videolta läpi, ja syylliseksi kolarointiin nähtiin nyt toisena maaliin tullut Qiang Wang. Vuorinen nousee siis eränsä kolmoseksi, mutta sekään ei auta häntä jatkoon aikavertailun kautta.

Klo 13.32: Joni Mäki sen sijaan jyrää tyylikkäästi miesten viimeisen puolivälierän voittoon! Otti erän haltuunsa varhain ja kasvatti ratkaisevan eron muihin viimeisessä nousussa. Suomalaisittain rankka puolivälierävaihe saa näin hiukan hyvitystä.

Klo 13.24: Nyt menee Lauri Vuorisen upea hiihto pilalle! Suomalainen ehti vastata Venäjän Artjom Maltsevin hurjaan alkunousuun, mutta sauva jää loppukaarteessa Maltsevin suksien väliin ja katkeaa siihen. Samassa rytäkässä takaa kaatuu kaksikin miestä, joten Vuorinen on eränsä neljäs. Jatkoon menivät Norjan Erik Valnes ja Kiinan Qiang Wang.

Klo 13.18: Kolmoserä menee Ranskan Richard Jouvelle. Myös Norjan Haavard Solaas Taugböl venytti itsensä videotarkistuksen jälkeen jatkon.

Klo 13.15: Miesten toisesta sprinttipuolivälierästä jatkavat Italian Federico Pellegrini ja Ranskan Lucas Chavanat. Nyt käynnissä kolmoserä. Lauri Vuorinen hiihtää erässä neljä ja Joni Mäki erässä viisi.

Klo 13.09: Tero Seppälän kaksi hutia pudottivat hänet ampumahiihdon miesten normaalimatkalla sijalle 23. Tässä suomalaisen kommentit kisasta:

Klo 13.06: Miesten ensimmäisessä puolivälierässä myös draamaa. Ranskan Renaud Jay kaatuu viimeiseen kurviin tultaessa. Johannes Hösflot Kläbo ja Sergei Ustjugov menevät tästä suoraan jatkoon.

Klo 12.59: Ja Kähärä jää terävästä alustaan huolimatta koko eränsä viimeiseksi. Murheellinen sprinttipäivä suomalaisnaisille.

Yksikään suomalaisnainen ei selviytynyt 12 parhaan joukkoon.

Välierään Kähärän viitoserästä välierävaiheeseen yltävät Veronika Stepanova ja Sofie Krehl.

Klo 12.57: Jasmin Kähärä hiihtää hyvissä asemissa! Suomalainen on nyt toisena viitoserässä.

Klo 12.53: Jasmi Joensuulle valtaisa pettymys. Suomalainen jää eränsä viimeiseksi ja saapuu maaliin itkien yli 33 sekuntia muita perässä. Sauvarikko pilaa sprinttitykin mahdollisuudet menestykseen täydellisesti.

Erästä jatkoon suoraan ilman aikavertailua hiihtävät Jessie Diggins ja Emma Ribom.

Klo 12.51:Jasmi Joensuun sauva katkeaa! Suomalainen putoaa viimeiseksi erässään, vaikka saa varasauvan ladun varrelta nopeasti.

Klo 12.48: Seuraavana vuorossa on neljäs erä. Siellä mukana on Suomen Jasmi Joensuu. Hänen pitää kiilata ohi Ruotsin Emma Rimbomin, sillä Jessie Diggins ottanee tässä erässä omansa.

Klo 12.46: Lylynperässä mennään erittäin kovaa kyytiä, eikä suomalainen valitettavasti ole mukana kärkikahinoissa.

Lylynperä on eränsä viides, eikä hän selviydy välierävaiheeseen.

Nadine Fähndrich ja Maiken Caspersen Falla ottavat suorat jatkopaikat kolmannesta erästä.

Klo 12.43: Katri Lylynperä on ladulla! Suomalainen ottaa paikkansa porukan keskivaiheilla.

Klo 12.40: Maja Dahlqvist ottaa odotetusti erävoiton toisessa ryhmässä. Tiril Udnes Weng on toinen välierään yltänyt. Natalia Neprjajeva jää niukasti kolmanneksi. Venäläinen taipuu loppukirissä Wengiä vastaan.

Klo 12.35: Vielä yksi erä hiihdetään ennen kuin suomalaiset pääsevät irti. Kolmoserässä Suomen värejä kantaa Katri Lylynperä.

Klo 12.33: Ruotsin Jonna Sundling ottaa odotetusti erävoiton. Rosie Brennan repii itsensä kakkoseksi kaatumisestaan huolimatta.

Anamarija Lampic ja Julia Stupak jäävät aikavertailuun.

Klo 12.32: Aika-ajojen toiseksi nopein hiihtäjä Rosie Brennan kaatuu heti ensimmäisen erän alussa! Valtava isku yhdysvaltalaiselle. Jenkki ajaa kuitenkin muut kiinni takamatkalta ja ottaa jopa kärkipaikan.

Klo 12.30: Sprinttien erävaihe on käynnissä. Ensin hiihdetään naisten viisi erää. Suomalaisnaiset hiihtävät erissä 3-5.

Klo 12.25: Tarkempi raportti miesten ampumahiihdon normaalimatkan kilpailusta luettavissa seuraavasta linkistä: Kaksi ohilaukausta pilasivat Tero Seppälän kisan – ladulla loistanut ranskalainen nappasi uransa ensimmäisen olympiakullan

Klo 12.14: – Isoja ongelmia on. Tämä on tietenkin vähän väärä paikka tulla niitä toteamaan, Tuomas Harjula kertoo Ylen haastattelussa.

Sijalle 81 jääneen Harjulan mukaan hänen tuloskuntonsa vaihtelee paljon ja parhaasta terästä puuttuu tällä hetkellä noin 20 prosenttia. Harjula sanoo, että tarvitsee nyt mietintätuokion, miten edetä jatkossa.

Klo 12.06: Ampumahiihtäjä Tero Seppälä on miesten 20 kilometrin normaalimatkan maalissa sijalla 23. Muista suomalaisista Heikki Laitinen oli 66:s, Olli Hiidensalo 74:s ja Tuomas Harjula 81:s.

Klo 12.00: Tero Seppälä o li16,9 kilometrin väliaikapisteellä sijalla 23.

Klo 11.55: Seppälä saapuu viimeiselle ampumapaikalle. Todella hyvällä rytmillä puhdas suoritus! Viisi taulua alas, ja väliaikasijoitus on 21:s. 

Harmittava oli tuo toisen ampumapaikan epäonnistuminen. Sen myötä Seppälän vauhti ladullakin on ollut hieman normaalia vaatimattomampi, kun korkeimpien sijoitusten lipuminen ulottuvilta on ollut jo pidempään tiedossa.

Klo 11.45: Kolmas ampuminen on Seppälältä onnistuneempi: nollat taululle. Tällä hetkellä suomalaisen sijoitus 26:s. Jos viimeisen pystypaikan suoritus on puhdas, sijoitus kohenee vielä roimasti.

Klo 11.37: Seppälä epäonnistuu toisella ampumapaikalla ja ampuu kaksi laukausta ohi. Siinä meni menestysmahdollisuudet.

Klo 11.30: Tero Seppälä on 4,9 kilometrin kohdalla 12:nneksi nopein. Ampumiset ratkaisevat paljon.

Klo 11.25: Tero Seppälä ampuu nollat ensimmäiseltä makuupaikalta! Erinomainen aloitus suomalaiselle.

Klo 11.17: Tero Seppälä on lähtenyt ladulle ampumahiihdon normaalimatkalla. 

Samaan aikaan miesten sprintissä valikoidaan alkueriä. Lauri Vuorinen hyppää neloserään, jossa hän saa seurassa Qiang Wangin, Norjan Erik Valnesin ja Paal Goldbergin ja Venäjän Aleksandr Maltsevin.

Joni Mäki on viidennessä erässä muun muassa Venäjän Aleksandr Terentjevin ja Tshekin Ondrej Cernyn kanssa.

– Aika nahkean oloista, Mäki kommentoi karsintaansa Ylelle.

Klo 11.13: – Kaikki oli pelissä äsken, mutta ihan hyvin uskoisin, että tässä palautuu alkuerään. Lähden ehkä kolmos-, nelos- tai viitoserästä. En lähde ihan siihen kärkiporukkaan, Lauri Vuorinen suunnittelee Ylen haastattelussa.

Ensimmäisissä erissä hiihtämällä palautumisaika välieriin on pisin, mutta tunnetusti siellä on myös kovin taso kärjen osalta.

Klo 11.09: Kaikki suomalaiset ovat jatkossa sprintin karsinnasta! Lauri Vuorinen pääsee sijalta 11 valitsemaan ensimmäisenä oman alkueränsä. Joni Mäen sijoitus on 23:s.

Lucas Chanavat, Sergei Ustjugov, Johannes Hösflot Kläbo, Richard Jouve ja Qiang Wang muodostivat karsintojen viiden kärjen.

Klo 10.59: Joni Mäki taistelee itsensä sijalle 22 ja yltänee hyvin todennäköisesti jatkoon, kun koko kuuma ryhmä on jo hiihtänyt karsintansa. Suomalainen jää Chanavat'n pohja-ajasta 7,8 sekuntia.

Klo 10.56: Lauri Vuorinen hiihtää itsensä helposti jatkoon karsinnasta. Hän jää Ranskan Lucas Chanavat'n pohja-ajasta runsaat viisi sekuntia ja on tässä vaiheessa kahdeksas. Erinomainen suoritus Vuoriselta.

Klo 10.49: MTV Urheilun toimittaja Matti Nyrhinen kertoo tuoreeltaan olympialaisten ampumahiihtostadionilta: "Täällä tuulee tasaisesti muttei kovaa. Ampujista katsoen puhaltaa vasemmalta puolelta. Tuuli ei ole puuskittaista, mikä on ampumisen kannalta hyvä juttu."

Pakkasta on noin viisi astetta.

Klo 10.48: Miesten sprintin karsinta on käynnissä, ja ensimmäiset hiihtäjät ovat jo maalissa. Lauri Vuorinen ja Joni Mäki odottavat vielä vuoroaan.

Klo 10.41: Katri Lylynperä lähtee sprintissä kolmanteen alkuerään, jossa seurana ovat muun muassa Ruotsin Anna Dyvik, Norjan Maiken Caspersen Falla ja Lucia Scardoni.

Jasmi Joensuu hiihtää neljännessä erässä muun muassa Yyhdysvaltojen Jessie Digginsin, Ruotsin Emma Ribomin ja Norjan Lotta Udnes Wengin kanssa.

Jasmin Kähärä on puolestaan viidennessä alkuerässä. Häntä vastaan kilpailevat muun muassa Venäjän Veronika Stepanova ja Norjan Mathilde Myhrvold.

Klo 10.37: Miesten sprintin karsinta käynnistyy pikkuhiljaa, ja samaan aikaan toisaalla on alkanut miesten ampumahiihdon normaalimatka. Suomen menestystoivo Tero Seppälä lähtee ladulle viimeisenä kilpailijana noin kello 11.15.

Klo 10.31: – Tosi upea kokemus, vaikka oli aika hapokas hiihto tällä kertaa, mutta eiköhän se ollut kaikille sama, Jasmi Joensuu kommentoi ensimmäistä olympiastarttiaan Ylelle.

– Helposti mentiin jatkoon. Se on tärkeintä tälle karsinnalle, Joensuu totesi.

Joensuu oli karsintojen 18. nopein. Katri Lylynperä oli 24:s. Suomalaisista parasta vauhtia piti Jasmin Kähärä, joka oli 13:s.

Klo 10.25: Kaikki suomalaisnaiset jatkoon sprintin karsinnasta! 

Klo 10.14: Katri Lylynperä pääsee 13,6 sekunnin päähän Sundlingin pohjista. Oletettavasti suomalainen pääsee tällä 30 nopeimman hiihtäjän joukkoon.

Klo 10.12 Jasmin Kähärältä kelpo veto. Suomalainen on tässä vaiheessa karsinnan yhdeksäs. Jää pohja-ajasta 11,4 sekuntia.

Jasmi Joensuulta niin ikään hyvä veto. Jää 12 sekuntia Sundlingin pohja-ajasta. Oletettavasti näillä ajoilla pääsee jatkoon.

Vertailu Sundlingiin on sinänsä valheellinen, sillä suurin osa ruotsalaisen takana mahtuu huomattavasti tiiviimpään nippuun.

Klo 10.05: Naisten karsinnoissa on jo hiihdetty maaliin muutaman hiihtäjän voimin. Ruotsin Jonna Sundlingilta todella kova pohja-aika 1,5 kilometrin matkalla! Toistaiseksi kukaan ei ole vielä päässyt edes viiden sekunnin päähän Sundlingin ajasta.

Esimerkiksi ennakkosuosikki Maja Dahlqvist oli yhdeksän sekuntia maannaistaan hitaampi. 

Klo 9.57: Odotettu päivä hiihtoladulla on aivan pian alkamassa, kun sprinttihiihtäjät pääsevät irti olympialaisissa. 

Suomen menestystoivo naisten puolellla on finaalipaikkaa tavoitteleva Jasmi Joensuu. Myös Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä tavoittelevat jatkopaikkaa.

Miehissä odotukset lepäävät Joni Mäen ja Lauri Vuorisen harteilla.

Naisten sprintin karsinnat alkavat tasan kymmeneltä.

Klo 8.27: Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolshunovia ei nähdä tänään hiihdettävissä sprinteissä. Yhdistelmäkisassa kultaa kahmineen Bolshunovin valmentaja Juri Borodavko vahvistaa venäläislehti Championatille, että hänen suojattinsa on vetäytynyt sprinttikisasta.

Borodavkon mukaan 30 kilometrin yhdistelmäkisa painaa yhä Bolshunovin jaloissa, ja tämä säästelee voimiaan tuleviin koitoksiin. Miesten perinteisen 15 kilometriä hiihdetään perjantaina.

Klo 8.22: Kanada kukisti Yhdysvallat naisten jääkiekon odotetuimmassa alkueräottelussa. Todennäköisten finaalijoukkueiden kohtaaminen päättyi Kanadalle 4–2.

Klo 7.59: Yhdysvaltain Nathan Chen teki taitoluistelun miesten lyhytohjelmassa uuden maailmanennätyksen. ME-pisteet kirjataan nyt 113,97, kun lajilegenda Yuzuru Hanyun nimissä ollut edellinen ennätys oli 111,82. Myös lyhytohjelman ja yhteispisteiden ME-lukemat ovat Chenin käsialaa.

22-vuotias Chen lähtee vapaaohjelmaan 5,85 pisteen marginaalilla toisena olevaan Japanin Yuma Kagiyamaan, joka hänkin teki lyhytohjelmassa oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Kolmantena on Kagiyaman maanmies Shoma Uno niin ikään ennätyspisteillään.

Kaksissa edellisissä olympialaisissa kultaa voittanut Hanyu jäi lyhytohjelmassa kahdeksanneksi, eikä hän oikein tuntunut tienneen, mikä suorituksessa meni vikaan.

Neljä vuotta sitten Pyeongchangissa Chen koki vastaavan kohtalon: lyhytohjelma meni täysin penkin alle, ja vaikka hän oli vapaaohjelmassa ylivoimainen, yhteispisteet riittivät vain viidenteen sijaan.

Klo 7.25: Matthias Mayer voitti toisissa perättäisissä olympialaisissa super-G:n kultaa. Itävaltalaislaskija juhli Sotshissa 2014 syöksylaskun olympiakultaa, joten hän on voittanut kultaa nyt jo kolmissa perättäisissä olympialaisissa! Temppu on alppihiihdossa äärimmäisen harvinainen.

Vauhtilajin himmeämmät mitalit menivät yhdysvaltalaiselle Ryan Cochran-Sieglelle ja Norjan Aleksander Aamodt Kildelle.

Pronssia ottanut Kilde johtaa super-G:n maailmancupia, sillä hän voittanut viidestä kisasta tällä kaudella kolme. Kaksi muuta voittanut Sveitsin Marco Odermatt laski ulos radan loppupuolella.

Cochran-Sieglen äiti Barbara Ann voitti lähes päivälleen 50 vuotta sitten pujottelun olympiakultaa Sapporossa 1972. Cochran-Siegle hävisi Mayerille vain neljällä sadasosalla.

Klo 5.56: Anni Kärävän big air -finaalista STT-sähke luettavissa seuraavasta linkistä: 

Klo 5.07: Anni Kärävä big air -finaalin yhdeksäs

Olympiadebytantti parantaa hienosti eilisen karsinnan 12. sijasta ja on yhdeksäs loppupisteillä 136,50. Olympiakultaa ottaa Kiinan Gu Ailing Eileen (188,25), hopeaa Ranskan Tess Ledeux (187,50) ja pronssia Mathilde Gremaud (182,50). 

Klo 4.52: Anni Kärävä tekee hienon päätöshypyn big air -finaalissa. Suomalainen on todella onnellinen hyppyrin alla, kun tulostaululle lävähtää 82,50 pistettä. Kärävän loppupisteet ovat 136,50. Hän näyttäisi ottavan kisassa yhdeksännen sijan, kärjen ratkaisuhypyt vielä jäljellä.  

Klo 4.44: Kärävä on toisenkin kierroksen jälkeen kahdeksannella sijalla, mitaleille on matkaa yli 40 pistettä. Päätöskierros hypätään käännetyssä paremmuusjärjestyksessä eli suomalainen on vuorossa viidentenä. 

Klo 4.24: Anni Kärävä oli big airin finaalissa avauskierroksen jälkeen kahdeksantena. Hän saa toisesta suorituksestaan 54,00 pistettä. 

Klo 4.19: Karanteeniin maanantai-iltana kuljetetun Leijonien maalivahdin Jussi Olkinuoran äiti Hilkka Olkinuora on ilmaissut Twitterissä huolensa pojastaan. 

Klo 4.01: Anni Kärävän suoritus käynnisti freestylen big air -finaalin! Suomalaisen alastulo hypyssä jää vähän takapainoiseksi, mutta hän saa silti kelpo pisteet 81,00. Se jää vain hieman hänen parhaasta suoriuksestaan eilisessä karsinnassa. Hyvä startti! 

Kolmen kierroksen loppukilpailussa on siis mukana 12 urheilijaa. Jokaisen urheilijan parhaan A- ja B-hypyn pisteet lasketaan yhteen. 

MTV Urheilu tavoitti paikallista heti aamutuimaan Leijonien tiedottajan Petteri Hietasen kommentoimaan tuoreimpia koronakaranteenikäänteitä. Hänet ja maalivahti Jussi Olkinuora kuljetettiin eristykseen maanantai-iltana.  

– Minulla noin kuukausi sitten sairastetun koronan CT-arvot sahailevat siinä negatiivisen ja positiivisen rajamaastossa, ja siitä syystä täällä joudutaan nyt vain toivomaan, että testit pysyisivät negatiivisen puolella. Olen eristettynä joukkueen toiminnasta, Hietanen selvittää.

Hietanen kertoi myös, miksi Leijonien sosiaalisen median tilille julkaistu video Olkinuorasta ambulanssissa poistettiin. Lue lisää tästä!

Klo 3.28: Suomen aikaa maanantai-iltana puhutti myös Leijonat ja joukkueessa tapahtuneet uudet karanteenikomennukset. Suomen olympiakomitea tiedotti, että maalivahti Jussi Olkinuora ja tiedottaja Petteri Hietanen vietiin eristykseen. Taustalla on koronatestien CT-arvot. Hietanen ja Olkinuora saivat koronatartunnan jo Suomessa ennen olympialaisia.

Klo 3.28: Tervetuloa tiistain olympiaseurannan pariin! Tänään suomalaismielenkiinto kohdistuu freestylehiihtäjä Anni Kärävään big air -finaalissa (klo 4.00), maastohiihtäjiin vapaan sprintissä (karsinta klo 10.00, erävaihe klo 12.30), ampumahiihdon miesten normaalimatkaan (klo 10.30) sekä edelleen avausvoittoaan jahtaavan Naisleijonien Venäjä-otteluun (klo 15.10).

Kärävä aloittaa Suomen kisapäivän. Hän hyppää 12 urheilijasta ensimmäisenä big airin finaalissa, jossa on kaikkiaan kolme kierrosta. Jokaisen urheilijan parhaan A- ja B-hypyn pisteet lasketaan yhteen. 

Lue myös:

    Uusimmat