Kivikovat hiihtäjäkaksikot! Näillä pareilla Suomi säntää olympiamitalijahtiin

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti olympiakultaa viime perjantaina. Jari Isometsä analysoi huimaa suoritusta.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä Iivo Niskanen ja Joni Mäki edustavat Suomea Pekingin olympialaisten maastohiihdon perinteisen pariviesteissä keskiviikkona. 

Teemu Pasanen ja Ville Oksanen Suomen joukkueen valmennusjohdosta tiedottivat odotetuista valinnoista tiistaina. Suomi lähtee sekä naisten että miesten kilpailuun mitaliehdokkaana.  

Niskasen ja Pärmäkosken kanssa edustuspaikasta kilpaili myös Johanna Matintalo, jolla on tältä kaudelta tilillä kolmas sija perinteisen maailmancup-sprintissä. Olympiarata on kuitenkin raskas ja pariviestin luonne istuu paremmin Zhangjiakoussa jo olympiamitaleille hiihtäneiden Niskasen ja Pärmäkosken vahvuuksiin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Iivo Niskasen pariksi oli ennakkoon tyrkyllä Ristomatti Hakola, mutta Hakolan vaikea kausi ja pieleen mennyt olympiavalmistautuminen ovat näkyneet Kiinassa todella vaisuina suorituksina. Mäki puolestaan säväytti neljännellä sijalla vapaan sprintissä

Pariviestit ovat olleet Suomelle menestysmatkoja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Iivo Niskanen–Sami Jauhojärvi juhli olympiakultaa ja Aino-Kaisa Saarinen–Kerttu Niskanen olympiahopeaa Sotshissa 2014. Lisäksi on tullut MM-mitaleja, muun muassa Hakolan ja Mäen MM-hopea vapaalla tyylillä vuosi sitten. 

Norja on ilmoittanut naisten parisprinttiin Tiril Udnes Wengin ja Maiken Caspersen Fallan. Miehissä kisaan lähtevät Erik Valnes ja Johannes Hösflot Klaebo. Ruotsilla on laittaa naisten sprinttiin hurja kaksikko Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling. Miehissä sinikeltaisia edustavat Oskar Svensson ja William Poromaa.

Näillä kaksikoilla kärkeen ennakoidut joukkueet hiihtävät maastohiihdon pariviestiä keskiviikkona Zhangjiakoun olympialaduilla:

Naiset:

Alkuerä 1 (klo 9.15):

USA: Rosie Brennan–Jessie Diggins.
Sveitsi: Laurien van der Graaff–Nadine Fähndrich.
Slovenia: Eva Urevc–Anamarija Lampic.
Saksa: Katharina Hennig–Katherine Sauerbrey.

Alkuerä 2 (klo 9.45):

ROC: Julia Stupak–Natalia Neprjajeva.
Ruotsi: Maja Dahlqvist–Jonna Sundling.
Suomi: Kerttu Niskanen–Krista Pärmäkoski.
Norja: Tiril Udnes Weng–Maiken Caspersen Falla.

Miehet:

Alkuerä 1 (klo 10.15):

Norja: Erik Valnes–Johannes Hösflot Kläbo.
Suomi: Iivo Niskanen–Joni Mäki.
Ranska: Hugo Lapalus–Richard Jouve.
Britannia: James Clugnet–Andrew Young.

Alkuerä 2 (klo 10.40):

ROC: Aleksandr Bolshunov–Aleksandr Terentjev.
Italia: Francesco de Fabiani–Federico Pellegrino.
Ruotsi: Williams Poromaa–Oskar Svensson.
Sveitsi: Jonas Baumann–Jovian Hediger.

Naisten kilpailussa on mukana 26 joukkuetta ja miesten kilpailussa 25 joukkuetta. Alkuerien neljä parasta sekä kaksi joukkuetta ajalla etenevät finaaleihin, joissa kilpailee kymmenen joukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat