Nämä hauikset Iivo Niskanen haluaa nähdä huomenna – "Jospa hän niitä pullistelee"

Iivo Niskanen haluaa nähdä Joni Mäeltä olympiapariviestissä samanlaisia reaktioita kuin MM-hiihdoissa vuosi sitten. 

Mäki kiri viime keväänä Oberstdorfin MM-laduilla Suomen pariviestijoukkueen hopealle ankkuriosuudella. Tuolloin hänen parinaan oli Ristomatti Hakola ja hiihtotapana vapaa.  

Keskiviikkona Pekingin olympialaisissa edetään perinteisellä ja Mäen rinnalla on maailman paras perinteisen hiihtäjä Iivo Niskanen

– Onhan sillä (Jonilla) komeat hauikset. Jospa hän niitä pullistelee huomenna niin kuin Oberissa. Hyvä pari hän on. Yritän hoitaa oman ruutuni, ja tarjota sitten Jonille paikan, Niskanen vitsaili joukkueen lehdistötilaisuudessa kisan aattona.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Niskasen tavoitteena on pistää muut viestiavaajat koville huomenna. 

– Tasatyöntöä tulee varmasti tosi paljon. Avausosuudella on miehiä, jotka ovat valmiina vauhdinpitoon. Vaaditaan kestävyyttä, laktaatin sietoa ja kropan pitää poistaa sitä (laktaattia) hyvin osuuksien välillä. Kyllä se vaatii paljon, ennakkoarviosta lyhennettyä kisalatua melko helppona pitävä Niskanen ennakoi. 

Mäellä on omien sanojensa mukaan hyvä tuntuma perinteisen hiihtoon. Hän on saavuttinut jo neljännen sijan vapaan sprintissä Zhangjiakoussa. 

Hän tunnustaa sen, että MM-hopeatoveri Hakola oli ennakolta vahvempi ehdokas Niskasen pariksi, mutta Hakolan vaikea kausi ja pieleen mennyt olympiavalmistautuminen muuttivat suunnitelmia. 

– Koitin olla siinä varalla, että jos kaikki ei osu kohdilleen, niin olisi hyvä mies heittää siihen tilalle. Koitan paikata mahdollisimman hyvin huomenna, Mäki summasi.  

Pariviestien alkua aikaistettiin vajaalla kahdella tunnilla, jotta lämpötila olisi hiihtäjille edes hieman siedettävämpi.

– On paljon parempi kaikkien kannalta, että hiihdetään vähän aikaisemmin. Edelleenkin on varmasti kylmää, mutta muuten keli näyttää selkeältä, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen totesi. 

Näillä kaksikoilla kärkeen ennakoidut joukkueet hiihtävät maastohiihdon pariviestiä keskiviikkona Zhangjiakoun olympialaduilla:

Naiset:

Alkuerä 1 (klo 9.15):

USA: Rosie Brennan–Jessie Diggins.
Sveitsi: Laurien van der Graaff–Nadine Fähndrich.
Slovenia: Eva Urevc–Anamarija Lampic.
Saksa: Katharina Hennig–Katherine Sauerbrey.

Alkuerä 2 (klo 9.45):

ROC: Julia Stupak–Natalia Neprjajeva.
Ruotsi: Maja Dahlqvist–Jonna Sundling.
Suomi: Kerttu Niskanen–Krista Pärmäkoski.
Norja: Tiril Udnes Weng–Maiken Caspersen Falla.

Miehet:

Alkuerä 1 (klo 10.15):

Norja: Erik Valnes–Johannes Hösflot Kläbo.
Suomi: Iivo Niskanen–Joni Mäki.
Ranska: Hugo Lapalus–Richard Jouve.
Britannia: James Clugnet–Andrew Young.

Alkuerä 2 (klo 10.40):

ROC: Aleksandr Bolshunov–Aleksandr Terentjev.
Italia: Francesco de Fabiani–Federico Pellegrino.
Ruotsi: Williams Poromaa–Oskar Svensson.
Sveitsi: Jonas Baumann–Jovian Hediger.

Naisten kilpailussa on mukana 26 joukkuetta ja miesten kilpailussa 25 joukkuetta. Alkuerien neljä parasta sekä kaksi joukkuetta ajalla etenevät finaaleihin, joissa kilpailee kymmenen joukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat