Mainos

MTV:n lukiovertailu: Nurmijärvellä matematiikan tulokset Suomen kärkeä

Nurmijärven yhteiskoulun yo-matematiikan tulokset ovat Suomen kärkeä. Koulun pitkän matematiikan arvosanojen keskiarvo on 5,6 (koko maa 4,3). Lyhyessä matematiikassa lukion keskiarvo oli 5,5 (koko maa 4,4). Myös fysiikassa lukion arvosanat olivat selvästi keskimääräistä parempia. Kokeista saa siis kahdesta (approbatur) seitsemään pistettä (laudatur). Näistä MTV:n uutiset laski lukiokohtaiset keskiarvot.

Nurmijärven yhteiskoulu kilpailee opiskelijoista Helsingin kanssa, jonka erikoislukiot houkuttavat nuoria. Rehtori Kirsi Hyvämäki uskoo että oman kunnan koulussa saa hyvää opetusta, koska opettajat ja oppilaat myös oppivat tuntemaan toisensa. Hänen mukaansa lukion menestyminen matemaattisissa aineissa johtuu ennen kaikkea siitä, että hyvät ja sopivan vaativat opettajat innostavat oppilaita.

Matematiikassa menestyjiä Kehä kolmosen ulkopuolelta

Kovimmat matematiikkatulokset löytyvät seuraavista lukioista (mukaan tähän vertailuun otettu vain sellaiset lukiot, joissa kyseisen aineen kirjoitti vähintään 10 opiskelijaa)

Pitkä matematiikka: Nurmijärven yhteiskoulu 5,6 , Lahden yhteiskoulun lukio 5,5. Oulun Normaalikoulu ja Valkeakosken lukio 5,4. Helsingin ranskalais-suomalainen koulu 5,3. Korsholms gymnasium, Ilmajoen lukio, Muhoksen lukio, Tampereen klassillinen lukio, F.E. Sillanpään lukio ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukio 5,2.

Lyhyt matematiikka: Lahden yhteiskoulun lukio ja Leppävirran lukio 5,9. Ilomantsin lukio 5,8. Ressun lukio, Jyväskylän normaalikoulu, Luostarivuoren lukio ja Tampereen lyseo 5,6. Tampereen yhteiskoulu, Olarin lukio ja Nurmijärven yhteiskoulu 5,5.

Helsingin SYK ykkönen myös suomen kielessä

SYK:n keskiarvo suomen kielen kokeessa oli 6,1. Luostarivuori ja Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu 5,7. Helsingin normaalilyseo ja Turun normaalikoulu 5,6. Someron lukion 46 ylioppilasta kirjoitti keskiarvolla 5,5.

Ruotsinkielisissä lukioissa parhaat äidinkielen tulokset kirjoitettiin Tölö gymnasiumissa Helsingissä (keskiarvo 5,1).

Ruotsinkieliset lukiot tekevät hyviä tuloksia englannin yo-kokeessa

Parhaat tulokset pitkässä englannissa: Englantilainen koulu 6,1. Kulosaaren yhteiskoulu 5,9, Ressu ja SYK 5,8. Myös Tölö gymnasium, Helsingin normaalilyseo, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu, Etelä-Tapiolan lukio, Svenska samskolan i Tammerfors ja Hangö gymnasium saivat tuloksekseen vähintään 5,5.

Englannin kokeen tuloksissa ruotsinkieliset lukiot saivat keskimäärin parempia tuloksia kuin suomenkieliset.

Suosituimpien reaaliaineiden parhaat lukiokohtaiset tulokset

Psykologian tulosten top- listalta löytyvät SYK:n (6,2), Ressun (6,0) ja Englantilaisen koulun (5,8) lisäksi myös Puolangan lukio (5,8), Oulun lyseon lukio ja Haukilahden lukio (5,7), Kimpisen, Kastellin ja Turun Klassikon lukiot (5,6) sekä Sotungin lukio ja Haapaveden lukio (5,5)

Terveystiedon parhaat tulokset Luostarivuoren lukio, Turku (6,3) ja Kangasniemen lukio (6,1). Seuraavina Oulunkylän yhteiskoulu (6,0), Munkkiniemen yhteiskoulu (5,7), Ähtärin lukio, Turun lyseon lukio ja Savonlinnan taidelukio (5,6) sekä Lahden yhteiskoulun lukio, Gymnasiet Lärkan ja Etelä-Tapiolan lukio (5,5).

Historia: Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu (6,3), Oulun lyseo ja Helsingin normaalilyseo (5,9). Ressun lukio ja Luostarivuoren lukio (5,8). Turun klassikon lukio ja Kimpisen lukio (5,7). Lisäksi Turun normaalikoulu, SYK, Mattlidens gymnasium, Tampereen ja Lahden yhteiskoulut, Etelä-Tapiolan lukio sekä Haapajärven lukio (5,5).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.