MTK kurkkukohusta: Ruokabisnes on mennyt riskipeliksi

Maataloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttilan mukaan oli täysin odotettavissa, että kurkkujen saastumisen kaltaisia skandaaleja tullaan kokemaan. Viime vuosien ruokaskandaalit ovat hänen mukaansa merkki siitä, että ruuantuotanto on mennyt rajuksi bisnekseksi.

– Siinä liikkuu iso raha. Ruuan hinta nousee ja heilahtelut ovat isoja. Peli on rajua ja siinä otetaan riskejä jopa ihmisten terveyden kustannuksella, Marttila sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Pohjois-Eurooppa eroaa edukseen hygieniavertailussa.

– Suomi ja Ruotsi erottuvat Euroopan maista aivan omalle tasolleen, kun puhutaan salmonellan tai EHEC-kolibakteerin torjunnasta. Meillä on nollatoleranssi, ja näitä bakteereita ei päästetä ruokaketjuun.

Marttilan mukaan esimerkiksi salmonellan suhteen Keski-Euroopassa ollaan jouduttu jo nostamaan kädet pystyyn.

– Se on siellä olemassa ja sitä pääsee ruokaketjuun, mutta sen kanssa voidaan elää. Meillä taas salmonellankin suhteen on nollatoleranssi ja se aiheuttaa suomalaiselle ruokatuotannolle myös kovia kustannuksia.

(MTV3)

Katso Maataloustuottajain Keskusliiton puheenjohtajan Juha Marttilan haastattelu: (Huomenta Suomi 1.6.2011)

Lue myös:

    Uusimmat