Mainos

Motorolalla vahva alkuvuosi

Motorola kasvatti selvästi voittoaan ja liikevaihtoaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Osavuositulos oli yhtiön kaikkien aikojen paras.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola julkisti eilen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Osavuositulos oli yhtiön kaikkien aikojen paras.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 8,16 miljardiin dollariin (6,3 miljardiin euroon), jossa kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli 10 prosenttia. Motorolan liikevoitto ensimmäisellä neljänneksellä oli 692 miljoonaa dollaria.

Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto- ja kannattavuusluvut ylittivät yhtiön odotukset. Osavuosikatsauksessaan Motorola arvioi maailmanlaajuiseksi matkapuhelinten markkinaosuudekseen 17,1 prosenttia, jossa kasvua oli 1,4 prosenttiyksikköä viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen ja 1,2 prosenttiyksikköä vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna.

Yhtiö vahvisti johtoasemaansa Yhdysvaltain markkinoilla ja nousi ykköseksi Etelä-Amerikassa. Euroopassa Motorolan matkapuhelinyksikön tulos oli ennätysmäisen hyvä.

"Motorolan innovatiiviset tuotteet ja langattoman viestinnän ratkaisut ovat saaneet suosiota kaikkialla maailmassa. Tämän ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan markkinaosuuksiamme useilla keskeisillä liiketoiminta-alueilla sekä erityisen tärkeillä nopean kasvun markkinoilla", totesi Motorolan pääjohtaja Ed Zander lausunnossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.