Mainos

Motoristit kuvasivat hurjat kaahaamiset – katso video ja kuvat

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on käsitelty poikkeuksellista liikennerikkomusten sarjaa.

Syyttäjän mukaan kaaharit ovat vaarantaneet vakavasti muiden henkilöiden liikenneturvallisuutta. Syyttäjä Marko Myllerillä on hallussaan poikkeuksellisen vahvat näytöt miesten liikennekaahailuista, sillä motoristit olivat itse kuvanneet tempauksensa ja laittaneet videoita sosiaaliseen mediaan näkyville.

MTV3 Uutisten haltuunsa saamista videoista ja kuvista käy ilmi, että miehet ajavat hurjaa ylinopeutta, polttavat kumia, keulivat ja tekevät muita turvallisuutta vaarantavia temppuja. Poliisi on hyödyntänyt videoita omassa esitutkinnassaan.

Syyttäjän haastehakemuksesta käy ilmi, että motoristit ovat kaahailleet lähes jopa 200 kilometrin tuntinopeudella, kun alueella on ollut 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Syyttäjä Marko Myllerin mukaan miehet ovat hurjastelleet lähinnä Kouvolan seudulla. Epäiltyjä liikennerikkomuksia on tehty myös Inarissa. Kaahailut ovat tapahtuneet vuosien 2011 ja 2012 välisenä aikana.

Neljää miehistä syytetään yhdestä tai useammasta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Viidettä miestä syytetään lievemmistä liikennerikkomuksista. Yhteensä syytekohtia on 13. Vanhin epäillyistä on syntynyt vuonna 1980 ja nuorin vuonna 1991.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita vähintään 30 päiväsakkoon ja enimmillään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Myller vaatii miehille ehdollisia vankeusrangaistuksia ja sakkoja. Tämän lisäksi syyttäjä vaatii neljälle miehelle ajokieltoja.

Asian käsittely alkoi Kymenlaakson käräjäoikeudessa 13. helmikuuta. Asiasta annetaan kansliatuomio 27. helmikuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.