Mainos

Poliisi motoristien hurjasta liikennekaahailusta: Erittäin tuomittavaa

Liikkuva poliisi suhtautuu erittäin tuomitsevasti nuorten motoristien liikennekaahailuun.

MTV3 Uutiset kertoi tänään verkkosivuillaan, että motoristit ovat vaarantaneet vakavasti muiden henkilöiden liikenneturvallisuutta lähinnä Kouvolan seudulla vuosien 2011 ja 2012 välisenä aikana.

Miehet ajoivat hurjaa ylinopeutta, polttivat kumia, keulivat ja tekivät muita turvallisuutta vaarantavia temppuja. Parhaimmillaan motoristit hurjastelivat 200 kilometrin tuntinopeutta.

– Se on törkeää, jos ajetaan noin kovaa. Se on aina vaarallista, jos poiketaan liikennesäännöistä. Tuossa aiheuttaa vaaraa itselleen ja muille liikenteessä liikkuvilla, ylikonstaapeli Teemu Äikäs kertoo liikkuvasta poliisista.

Hän muistuttaa, että liikenteessä ajo perustuu ennalta arviointiin.

– Kaikki tietää, miten siinä käy, jos joku takaa kahtasataa, kun edessä oleva auto vaihtaa kaistaa, eikä huomaa takana tulevaa kaahailijaa. Kun kaikki noudattavat liikennesääntöjä, niin liikenteessä on turvallista, Äikäs tähdentää.

Syyttäjä vaatii lähinnä Kouvolan seudulla kaahanneille motoristeille ehdollista vankeusrangaistusta ja sakkoja. Neljää miehistä syytetään yhdestä tai useammasta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Viidettä miestä syytetään lievemmistä liikennerikkomuksista. Yhteensä syytekohtia on 13. Vanhin epäillyistä on syntynyt vuonna 1980 ja nuorin vuonna 1991.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.