Mainos

Moottoripyöräjengit pannaan Suomessakin?

Oikeusministeriön ja sisäministeriön asiantuntijat aikovat ministereidensä johdolla lähiaikoina kokoontua selvittämään, voidaanko rikollisten moottoripyöräjengien toimintaa rajoittaa lailla.

Oikeusministeri Kari Häkämies ja sisäministeri Jan-Erik Enestam sopivat tänään keskinäisestä kokouksesta, jossa selvitetään mm. mahdollisuuksia kriminalisoida rikollisjengien toiminta tai niihin kuuluminen. Samalla kartoitetaan muita keinoja puuttua jengien laittomaan toimintaan.

Suomi seuraa muiden Pohjoismaiden kehitystä, joissa moottoripyöräjengien viime päivien väkivaltaisuudet ovat nostattaneet sekä yleisen mielipiteen että hallitukset vaatimaan jengeille kovempaa kuria.

Järjestöjen kieltäminen hankalaa

Vaikka tilanne Suomessa on pitkään ollut varsin rauhallinen, Häkämies sanoo olevansa valmis lainsäädännöllisiin rajoituksiin, jos poliisi näkee sen tarkoituksenmukaiseksi.
-Vaihtoehtoina ovat järjestöjen kieltäminen tai lakipykälän kirjoittaminen yleisempään muotoon.

Järjestöjen kieltäminen olisi kuitenkin käytännössä vaikeaa, sillä kaksi ongelmia aiheuttavaa moottoripyöräjengiä eivät ole edes rekisteröityjä yhdistyksiä. Häkämies muistuttaa, että lainkirjoittamisen kannalta rikollisjengeihin kuuluminen ei ole helppo asia. Jotakin järjestöä ei voida kieltää nimeltä mainiten.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.