Mainos

Mont Blancin tunnelissa ainakin 30 kuollutta

Ranskan ja Italian rajalla sijaitsevassa Mont Blancin tunnelissa keskiviikkona syttyneessä tunnelipalossa on viranomaisten mukaan saanut surmansa 35 ihmistä. Tunnelia valvovan yhtiön edustajan mukaan tulipalossa tuhoutui 23 rekkaa, yhdeksän henkilöautoa ja yksi pakettiauto.

Uhreja oli yhtiön edustajan mukaan löydetty tähän iltaan mennessä 35, ja tämä on ilmeisesti lopullinen uhriluku. Onnettomuuden koko laajuus selvisi vasta tänään, kun keskiviikkona syttynyt tulipalo saatiin lopulta kokonaan sammutetuksi ja pelastustyöntekijät pääsivät tutkimaan koko tunnelin. Uhrien joukossa oli ilmeisesti viisihenkinen ranskalainen perhe ja nelihenkinen italialainen perhe.

Pelastuspartio löysi autot eilen Ranskasta Italiaan menevästä tunnelista, joka suljettiin heti onnettomuuden jälkeen. Aikaisin tänä aamuna sveitsiläiset ja ranskalaiset palomiehet avustivat italialaisia palomiehiä palaneiden ajoneuvojen siivoamisessa. Ylä-Savoijin maakunnan hallituksen viranomaiset arvioivat tarvittavan asiantuntija-apua uhrien henkilöllisyyksien varmistamiseen.

Belgialaisrekka leimahti tuleen

Jauhoja ja margariinia kuljettanut belgialaisrekka leimahti yllättäen liekkeihin keskellä tunnelia keskiviikkona. Kuumuuden vuoksi osa tunnelin katosta romahti alas ja tien asvaltti suli onnettomuuspaikalla. Paksu savu on haitannut pelastustöitä. Yksi ranskalainen palomies kuoli sammutustyön aikana saamaansa sydänkohtaukseen tunnelissa.

Tunnelin liikennettä hoitavan ATMB-yhtiön johtaja Remy Chardon kiistää arviot tunnelin huonoista tuvallisuusolosuhteista. Chardon muistuttaa tunneliin sijoitetun kameroita säännöllisin välimatkoin ja että tunnelissa on ilmatiiviit suojat 300 metrin välein. Mont-Blancin tunneli, joka on Italian ja Ranskan välinen päätie, avattiin vuonna 1965. Tunnelia on käyttänyt keskimäärin 5000 ajoneuvoa päivässä. Ranskan liikenneministeri Jean-Claude Gayssot'n mukaan tunneli suljetaan muutamaksi viikoksi ja avataan vasta turvatarkastusten jälkeen.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.