Moni Leijona kasvattaa Movember-viiksiä – katso kuvat

Karjala-turnauksen avausotteluun torstaina suuntaavassa Leijona-joukkueessa on useita viiksiä kasvattavia kiekkoilijoita.

Suomi kohtaa tänään Venäjän jääkiekon Karjala-turnauksen avausottelussa. Reippain mielin turnaukseen suuntaavassa joukkueessa on useita Leijonia, jotka kasvattavat marraskuun ajan viiksiä hyvän asian puolesta. Moni Leijona on mukana Movember-kampanjassa, jossa kasvatetaan viiksiä kuukauden ajan. Kampanjan tarkoituksena on tuoda huomiota miesten terveysongelmille ja kerätä rahaa Syöpäsäätiön Eturauhasrahastoon.

Puolustaja Lasse Kukkonen kertoo MTV.fille suuren osan Leijonista olevan mukana kampanjassa. Henkilökohtaisia tavoitteita viiksiensä suhteen Kukkonen ei laita kovin korkealle:

– Tämä viiksien kasvattaminen on erittäin hidas ja tuskallinen prosessi. Yritän olla mukana, vaikka viikset eivät kauheasti kasvakaan. Pitää varmasti kuun lopussa käydä värjäämässä ne, katsotaan nyt, Kukkonen nauraa.

Onko Kukkosella jo mielessä joukkueen pahin kilpailija viiksitaistossa?

– Tällä hetkellä ainakin Laakson Teemulla on aika miehekkäät viikset, joten siinä on tämän hetken kärkijätkä.

Hyökkääjä Juha Matti Aaltonen jatkaa samalla linjalla Kukkosen kanssa, ilman turhia paineita pensseleiden kasvatuksesta.

– Tarkoitus olisi olla mukana, totta kai, aina mukana. Tavoitteet ovat korkealla, mutta yleensä tulokset jäävät vähän laihaksi, katsotaan kuukauden päästä.

Sami Lepistö ei ole aiemmin ollut virallisesti mukana kampanjassa, mutta tänä vuonna hän on täysillä mukana.

– Mielenkiinnosta lähdin mukaan kampanjaan, vähän vielä tässä vaiheessa on ujo tilanne viiksien suhteen, mutta katsotaan, miten pensselit kasvavat. Antaa niiden nyt vain vapaasti kasvaa.

– Tämä on erittäin tärkeä aihe ja hauska tapa kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, onhan tällainen viiksikampanja hauska.

Lue myös:

    Uusimmat