Mainos

Monet eduskuntaan päässeet ehdolla myös eurovaaleissa – heikentää luottamusta poliitikoihin: "Näistä voi tulla krapulavaalit"

15:12

Tänään oli viimeinen päivä ilmoittautua EU-vaaliehdokkaaksi. Huomenta Suomen Pöllöraadissa pohdittiin muun muassa kaksoisehdokkuutta.

Tänään Pöllöraatiin kuuluivat toimittaja, kirjailija Markus Leikola, MTV Uutisten toimittaja Alec Neihum sekä toimittaja, viestintäyrittäjä Eeva Lehtimäki.

Pöllöraati oli yhtä mieltä siitä, että eduskuntavaalien jälkeen europarlamenttiin karkaaminen heikentää luottamusta.

Ihmiset äänestävät ehdokkaansa eduskuntaan, jonka jälkeen he karkaavat europarlamenttiin. Luottamus poliitikkoon heikkenee usein.

– Vähän on pelkoa, että näistä tulee krapulavaalit. Tämä ei lisää avoimuutta eikä politiikan näyttäytymistä järkevänä, pohtii Neihum.

Esimerkiksi vasemmistoliiton Merja Kyllönen sanoi suoraan, ettei hän aio lähteä europarlamenttiin. Hän kuitenkin pyörsi puheensa ja lähtee silti ehdolle. 

– Europarlamentaarikon valta on paljon suurempi, mitä suomalaisessa julkisuudessa näkyy. Tämä ei lisää yhtään europarlamentin luottamusta eikä uskottavuutta, Lehtimäki linjaa.

Puolueet yrittävät saada oman ehdokkaansa läpi. Esimerkiksi vihreät yrittävät saada Ville Niinistön europarlamenttiin.

– Kiinnostavaa on se, että mistä saadaan seuraavat pitkäaikaiset ja luotettavat hyvin verkostoituneet ehdokkaat, kuten Anneli Jäätteenmäki ja Liisa Jaakonsaari, Leikola miettii.

Tänään ehdokkaiksi ilmoittautui mukaan paljon lisää mielenkiintoisia nimiä. Muun muassa perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Sebastian Tynkkynen lähtevät ehdolle.

Aiemmin ilmoittautuneita olivat muun muassa perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen ja joukon nuorin kansanedustaja, vihreiden Iiris Suomela.

SDP:n Jutta Urpilainen ja Sinisen Tulevaisuuden Timo Soini puolestaan eivät lähde ehdolle. Soini ilmoitti jättävänsä politiikan.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja