Mainos

Mondo Mineralsille ei syytettä ympäristörikoksesta

Mondo Minerals Oy:n Sotkamon talkkikaivoksen ympäristörikosepäilyt eivät johda syytetoimiin. Tapauksen syyteharkinnan tehnyt valtionsyyttäjä Matti Nissinen on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen. Rikoksesta epäiltynä oli yhtiön itsensä lisäksi viisi sen toimihenkilöä.

Valtionsyyttäjän mukaan törkeästä huolimattomuudesta ja ympäristön pilaantumisesta ei ollut syytteen nostamiseksi tarvittavaa riittävää näyttöä. Lievempien ympäristörikkomusten ja vesilain rikkomusten suhteen syyteoikeus oli jo vanhentunut ennen jutun saapumista syyttäjälle.

Esitutkintapyynnön poliisille teki kaksi yksityistä henkilöä. Keskusrikospoliisin ja paikallisen poliisin suorittaman laajan esitutkinnan kohteena olivat vuosina 1997-2001 yhtiön kaivokselta ja tehtaalta ympäröivään vesistöön tapahtuneet syanidi-, nikkeli- ja arseenipäästöt. Nikkelin ja arseenin osalta lupaehtojen päästörajat ylitettiin ja syanidipäästöille ei ollut lupaa lainkaan.

Tehtyjen ympäristöselvitysten mukaan päästöt eivät aiheuttaneet olennaisia muutoksia ympäristössä tai kalakannassa tehtaan alapuolisessa vesistössä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja