Mainos

Mobiiliteknologia synnyttänyt 9 uutta tapaa istua töissä - Tunnistatko omasi?

Suurin osa toimistotyöntekijöistä on tottunut perinteistä pöytäkonetta varten optimoituun toimistoon. Pöytäkoneet ovat olleet käyttötavoiltaan melko joustamattomia: henkilö on käytännössä nököttänyt toimistossa pöydän äärellä tietokone edessään.

Tablettien ja älypuhelimien räjähdysmäinen kasvu on kuitenkin muuttanut sitä, missä asennoissa ihmiset nykyään työskentelevät.

The Atlantic kirjoittaa verkkosivuillaan toimistokalusteita valmistavasta Steelcase-yrityksestä, joka on teettänyt tutkimuksen mobiiliajan toimistotyöntekijän istumatottumuksista.

Tutkimuksessa selvitettiin, miten ihmiset toimivat töissä eri laitteiden kanssa. Tutkimuksessa tutkittiin kaikkiaan 2000 työntekijää 11 maassa.

Steelcasen apulaisjohtajan James Ludwigin mukaan mobiililaitteiden käytön myötä työpaikoilla on yleistynyt yhdeksän uutta istuma-asentoa.

Asennot on tässä nimetty englanniksi yllä olevan havainnekuvan mukaisesti:

1. The Draw

Henkilö nojaa tuolillaan kauas taaksepäin lukiessaan tabletkonettaan. Tämä asento vaatii tuolilta hyvää tukea erityisesti niskalle ja päähän.

2. The Multi-Device

Henkilö käyttää kannettavaa tietokonetta ja puhelinta samanaikaisesti. Asento edellyttää kalusteilta hyviä käsinojia.

3. The Text

Henkilö istuu pöydän ääressä, mutta käyttää mobiililaitettaan lukemiseen tai kirjoittamiseen. Tässäkin asennossa hyvät käsinojat ovat usein tarpeen.

4. The Cocoon

Henkilö istuu mykkyrässä ja käyttää laitetta. Polvet ovat koukussa ja laite on lähellä käyttäjän kehoa. Tutkimuksen mukaan naiset käyttävät tätä asentoa miehiä useammin.

5. The Swipe

Tässä asennossa henkilö nojaa työpöytäänsä vasten aivan kosketusnäyttölaitteen yläpuolella.

6. The Smart Lean

Tämä asento on yhdistelmä perinteistä istumista sekä "The Draw" -asentoa. Henkilö pystyy tässä asennossa käyttämään älypuhelintaan rennolla tyylillä. Tämän asennon havaittiin olevan suosittu kokousten yhteydessä.

7. The Trance

Henkilö on uppoutunut työhönsä ja nojaa pöydällä laahustavasti kohti tietokonetta. Kädet nojaavat joko tuolin käsinojiin tai pöytään.

8. The "Take-It-In"

Tämä asento vaatii tuolin selkänojan täydellistä kallistamista. Esimerkiksi suuret näytöt mahdollistavat tekstin lukemisen tällä tavoin hieman etäämmältäkin

9. The Strunch

Henkilö sekä kyyristyy että kurkottaa samaan aikaan. Väsynyt ihminen siirtää usein tietokoneen itsestään poispäin ja retkottaa samalla kohti työpöytää. Vapaalla kädellä tuetaan joskus leukaa.

"Muutos huomioitava kalustesuunnittelussa"

Steelcase-yrityksen mukaan istumatapojen muutos on huomioitava uusien toimistokalusteiden suunnittelussa, sillä nykyiset kalusteet eivät tue mobiiliteknologiaa käyttävien ihmisten uusia asentoja.

Yhtiön mukaan perinteiset toimistokalusteet voivat muodostua jopa luovuutta ehkäiseviksi ja kiputiloja aiheuttaviksi tekijöiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.